Με καλό καιρό και θερμοκρασίες σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή θα μας βρει το 2024, καθώς η όποια αλλαγή θα γίνει μετά την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα που παρουσίασε σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ο καιρός θα γίνει βροχερός μετά την Πρωτοχρονιά και συγκεκριμένα προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος.

«Τα σημερινά δεδομένα δείχνουν ότι η αλλαγή του χρόνου θα γίνει χωρίς προβλήματα, με την θερμοκρασία να διατηρείται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή» σημειώνει ο ίδιος.

Η ανάρτησή του: 

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ: 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ  ΤΕΤΑΡΤΗ 27-12-2023

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα έως 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28-12-2023

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στη νότια νησιωτική χώρα. Από το βράδυ αραιές νεφώσεις στα δυτικά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-12-2023

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος καιρός αλλά βαθμιαία από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30-12-2023

Στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και από το απόγευμα στα νότια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.