Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης θα οδηγηθεί σήμερα ο 44χρονος άνδρας από τη Νορβηγία, που μαχαίρωσε και σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό τα ξημερώματα της Πέμπτης σε μπαρ στην οδό Κατσιμίδη στη Θεσσαλονίκη.

Ο 44χρονος παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συγκέντρωση μαρτυρικών καταθέσεων, ενώ εξετάζεται η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Οι αστυνομικοί ερευνούν αν ο 44χρονος είναι οπαδός κάποιας ακραίας ή εξτρεμιστικής ιδεολογίας που στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει ο διαπληκτισμός που κατέληξε στη δολοφονία.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA οι αστυνομικοί και ο 44χρονος Νορβηγός κάθονταν σε διπλανά τραπέζια και όλα δείχνουν πως υπήρξε διένεξη μεταξύ τους.

Το χρονικό

Οι πληροφορίες της Αστυνομίας λένε πως η διένεξη ξεκίνησε γύρω από μία συζήτηση για θέματα ασφαλείας, για τη δράση των αστυνομικών και για το ποια χώρα είναι περισσότερο ασφαλής.

Πάνω στην κουβέντα ο 44χρονος φέρεται να είπε ότι «η Ελλάδα είναι ένα μπ***ο».

Ακολούθησε προστριβή, με τον κουμπάρο του αστυνομικού να φωνάζει πως τον μαχαίρωσε στο πόδι.

Ο 32χρονος αστυνομικός αντέδρασε, και βγήκε έξω να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του αφού ακριβώς δίπλα στο μπαρ βρίσκεται η έδρα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

Ο άτυχος αστυνομικός επέστρεψε στο μαγαζί δέχτηκε επίθεση από τον Νορβηγό και το φονικό χτύπημα στον λαιμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση έγινε με μαχαίρι τύπου push dagger. Το «push dagger» είναι ένα στιλέτο με κοντές λεπίδες και λαβή «Τ» που έχει σχεδιαστεί για να πιάνεται και να κρατιέται σε ένα χέρι με κλειστή παλάμη. Με το ίδιο μαχαίρι ο δράστης τραυμάτισε στα κάτω άκρα τον κουμπάρο του αστυνομικού.

Οπως προκύπτει από νεότερες πληροφορίες, το θύμα υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., στους λεγόμενους «Αδιάφθορους». Βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στην μπιραρία όπου διασκέδαζε μαζί με τον κουμπάρο του.