«Παγωμένη» παραμένει η κοινή γνώμη μετά τη δολοφονία του 16χρονου στη Νέα Σμύρνη από το χέρι του 18χρονου αδερφού του. Ο 18χρονος δράστης –  αύριο απολογείται στην ανακρίτρια για τα αδικήματα  ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη, οπλοφορία, οπλοχρησία – όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ήταν γνώριμος στην αστυνομία πολύ πριν τη χθεσινή του σύλληψη.

Είχε συλληφθεί δύο φορές πριν

Τον Μάρτιο του 2022 είχε συλληφθεί από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης για την τέλεση δύο ληστειών. Πέντε μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του 2022, συνελήφθη μαζί με τον αδικοχαμένο αδερφό του για ενδοοικογενειακή βία καθώς και τότε είχαν εμπλακεί σε έντονο καβγά με αφορμή και πάλι τα ρούχα.

Τι προέκυψε από τις έρευνες στο διαμέρισμα της οικογένειας

Οι αστυνομικοί που διενήργησαν έρευνα στον διαμέρισμα όπου τελέστηκε το έγκλημα, στον 4ο όροφο επί της οδού Σταδίου, στη Νέα Σμύρνη, εντόπισαν σταγόνες αίματος στην τραπεζαρία του διαμερίσματος μπροστά από την μπλακονόπορτα.

Στην κουζίνα επιρατούσε ακαταστασία. Γάζες γάζες και ιατρικός εξοπλισμός ήταν απλωμένα στην προσπάθεια να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στον 16χρονο που ψυχοραγούσε. Ακταστασία συνάντησαν οι αστυνομικοί και στην κρεβατοκάμαρα με πεταμένα ρούχα που πριν ήταν στοιβαγμένα σε βαλίτσες.

Η συμπλοκή που οδήγησε στο έγκλημα

Όμως προκύπτει από τις καταθέσεις που έχει λάβει η Αστυνομία, τα δύο αδέλφια μάλωσαν για μια μπλούζα και ο 16χρονος άρχισε να κυνηγάει τον 18χρονο μέσα στο σπίτι τους. Εκείνη την ώρα στο σπίτι ήταν η μητέρα τους, η κοπέλα του 18χρονου και η γιαγιά τους η οποία προσπάθησε να τους χωρίσει.

Όπως η κατάσταση έγινε χειρότερη, και άρχισαν να χτυπιούνται με μπουνιές και κλωτσιές. Τότε ο 18χρονος πήγε στην κρεβατοκάμαρα, άρπαξε ένα ψαλίδι και κινήθηκε προς τον αδερφό του, κυνηγώντας τον για να τον καρφώσει. Αυτός προσπάθησε να κρυφτεί και πήγε στο σαλόνι, κλείνοντας και την ενδιάμεση πόρτα.

«Δεν είναι εγκληματίας»

Ο 18χρονος την άνοιξε, πήγε καταπάνω του και άρχισε να τον καρφώνει στο στήθος. Το παιδί βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος. Το ανεπανόρθωτο είχε συμβεί. Διακομίσθηκε με ΕΚΑΒ στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Αστυνομία πήγε στο σπίτι στις 20:45, όπου εντόπισε το ψαλίδι – με κόκκινη και μαύρη λαβή – το οποίο είχε πάνω αίματα.

«Δεν είναι εγκληματίας, είναι ένα παιδί που χρήζει βοήθειας, από τη δικαιοσύνη και την κοινωνία» τόνισε στις πρώτες της δηλώσεις η μητέρα του 18χρονου.

«Δεν είναι ένας φόνος εκ προμελέτης»

Μιλώντας στο MEGA, ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος του 18χρονου αδελφοκτόνου, υποστήριξε πως ο 18χρονος δέχτηκε πρώτα επίθεση από τον αδερφό του και αντέδρασε, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

«Δεν είναι ένας φόνος εκ προμελέτης. Θέλουμε την Παρασκευή που θα υπάρξει η απολογία του δράστη να καταστεί σαφές στη δικαιοσύνη ότι αυτό το παιδί πάνω στον τσακωμό, διότι πρωτύτερα δέχτηκε επίθεση από τον αδερφό του, απάντησε έπειτα με αυτό τον αποτρόπαιο τρόπο, με το να βρεθεί μία μάνα να έχει το ένα της παιδί στο χώμα και το άλλο να κινδυνεύει με φυλακή», είπε.

«Προσπάθησαν να επιλύσουν τις διαφορές τους, δυστυχώς έγινε αυτό το κακό. Θα αποφασίσει η δικαιοσύνη, εμείς θα πούμε την αλήθεια και θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος. Υπάρχει και η μαρτυρία της συντρόφου του 18χρονου, η οποία είναι καταλυτική. Μάζευαν χθες το βράδυ τα πράγματά τους για να ταξιδέψουν με τη σύντροφό του σε χώρα Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις διακοπές των Χριστουγέννων», αποκάλυψε ο ίδιος.