Σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύεται 73χρονος άνδρας ο οποίος δέχθηκε 10 μαχαιριές από έναν 25χρονο Αλβανό ο οποίος προσπάθησε να τον ληστέψει το βράδυ της Τετάρτης, στο σπίτι του, στην Αγία Ευφημία, στην Κεφαλλονιά.

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε για το αιματηρό περιστατικό ο 25χρονος Αλβανός επιχείρησε τη ληστεία με έναν 18χρονο, επίσης από την Αλβανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Προανάκρισης οι δύο συνεργοί παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού του ηλικιωμένου. Ο 25χρονος δράστης της απόπειρας δολοφονίας μπήκε στο σπίτι του θύματος και του έστησε καρτέρι, ενώ ο 18χρονος έμεινε εκτός του σπιτιού για να φυλάει τσίλιες.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο 73χρονος μπήκε στο σπίτι του και τότε ο 25χρονος Αλβανός του επιτέθηκε καταφέροντάς του 10 μαχαιριές, στην κοιλιά και την ωμοπλάτη με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει βαρύτατα. Στη συνέχεια οι δύο ληστές τράπηκαν σε φυγή και χθες, Πέμπτη (28-12-2023)  συνελήφθησαν.

Το θύμα βγήκε αιμόφυρτο στον δρόμο ζητώντας βοήθεια. Αρχικκά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αργοστολίου και υπεβλήθη σε χειρουργείο και στη συνέχεια διακομίσθηκε με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καθώς η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη, όπου και νοσηλεύεται.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, σήμερα (28.12.2023), το απόγευμα, στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κεφαλληνίας, 2 αλλοδαποί, ηλικίας 18 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας και παράβαση του νόμου για τα όπλα, ενώ, επιπλέον διαπιστώθηκε ότι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Πιο αναλυτικά, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, βραδινές ώρες χθες (27.12.2023), οι δράστες, έχοντας ως σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα, παραβίασαν παράθυρο οικίας ηλικιωμένου σε περιοχή της Σάμης Κεφαλληνίας, όπου ο ένας εξ αυτών (25χρονος) εισήλθε σε αυτή, ενώ ο έτερος (18χρονος) παρέμεινε εξωτερικά επιτηρώντας το χώρο.

Εκείνη την ώρα εισήλθε στην οικία ο ηλικιωμένος ένοικος της, στη θέα του οποίου, ο 25χρονος δράστης του επιτέθηκε με μαχαίρι, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες στην κοιλιακή χώρα και την ωμοπλάτη, ενώ στη συνέχεια, μαζί με το συνεργό του, τράπηκαν σε φυγή.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και παραμένει νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση.