Ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας οδηγείται σήμερα ο 18χρονος αδελφοκτόνος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 16χρονου αδελφού του στη Νέα Σμύρνη.

Ο αδελφοκτόνος βρίσκεται από νωρίς το πρωί έξω από το ανακριτικό γραφείο περιμένοντας να έρθει ο χρόνος της απολογίας του. Η 10η ανακρίτρια στην οποία έχει ανατεθεί η σχετική δικογραφία έκρινε πως πρέπει να ξεκινήσει με τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων στο εγκληματικό περιστατικό και συγκεκριμένα στην εξέταση, της μητέρας και της γιαγιάς δράστη και θύματος αλλά και την σύντροφο του πρώτου. Και οι τρεις γυναίκες ήταν παρούσες στο αιματηρό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στον 16χρονο.

Η κατάθεση της μητέρας

Επί δύο ώρες παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο η μητέρα των δύο αδερφών η οποία αφού ολοκήρωσε την κατάθεσή της βγήκε από το ανακριτικό γραφείο υποβασταζόμενη από συγγενείς και ψυχολογικά καταρρακωμένη.

Τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων έλαβε από τη μητέρα η γιαγιά των δύο αγοριών η οποία παραμένει μέχρι αυτήν την ώρα στο ανακριτικό γραφείο.

Τρίτη μάρτυρας η οποία θα εξεταστεί από την ανακρίτρια είναι η σύντροφος του 18χρονου δράστη η οποία από το πρωί και μέχρι αυτήν την ώρα βρίσκεται στο πλευρό του.

Ο 18χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

«Συγκλονισμένος ο 18χρονος»

Σύμφωνα με τον συνήγορό του 0 18χρονος αδελφοκτόνος δηλώνει συγκλονισμένος από το αποτέλεσμα της πράξης του και υποστηρίζει ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον αδερφό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από την προανακρικτική του απολογία φέρεται να έχει υποστηρίξει ενώπιον των αστυνομικών ότι το δεξί του χέρι ήταν σε νάρθηκα μετά από σοβαρό τραυματισμό με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει πόσο σοβαρό ήταν το χτύπημα που κατάφερε στον αδερφό του.

«Τσακώνονταν συχνά»

Αλλοι μάρτυρες αλλά και τα μέλη της οικογένειας καταθέτουν ότι τα δύο αγόρια τσακώνονταν συχνά, κάτι το οποίο από μόνο του δεν μπορεί να εξηγήσει τη δολοφονία του 16χρονου.

Βέβαια οι καυγάδες τους ήταν αρκετά συχνοί και ισχυροί με αποτέλεσμα μετά από ένα τέτοιο, έντονο περιστατικό που έλαβε χώρα το 2022, τα δύο αδέρφια να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας.