Επίδομα ψυχιατρικής νόσου από την πατρίδα του λάμβανε ο 44χρονος Νορβηγός που μαχαίρωσε και σκότωσε τον 32χρονο Αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», ο 44χρονος Νορβηγός και δράστης της δολοφονικής επίθεσης ανέφερε στους αστυνομικούς πως βρέθηκε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη πριν από 9 χρόνια για τουρισμό.

Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν πως ζούσε στη χώρα μας, τότε ο 44χρονος υποστήριξε πως λαμβάνει επίδομα από το Νορβηγία, καθώς στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί λόγω ψυχιατρικού προβλήματος. Έτσι, με το επίδομα αυτό ζούσε στην Ελλάδα.

Πώς ξεκίνησε η διένεξη

Την ίδια στιγμή ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε πως οι αστυνομικοί και ο 44χρονος Νορβηγός κάθονταν σε διπλανά τραπέζια και όλα δείχνουν πως υπήρξε διένεξη. Οι αρχικές πληροφορίες της Αστυνομίας λένε πως η διένεξη ξεκίνησε γύρω από μία συζήτηση για θέματα ασφαλείας και της δράσης των αστυνομικών.

Ακολούθησε προστριβή, με τον κουμπάρο του αστυνομικού να φωνάζει πως τον μαχαίρωσε.

Ο 32χρονος αστυνομικός αντέδρασε, βγήκε έξω να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του και όταν μπήκε μέσα στο μαγαζί δέχτηκε επίθεση από τον Νορβηγό.

Υποστηρίζεται ότι ο 44χρονος ήταν υπό επήρεια μέθης, γεγονός το οποίο θα επιβεβαιωθεί από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ο δράστης θα οδηγηθεί αύριο (29/12) στον εισαγγελέα.

Με μαχαίρι «push dagger»

Την ίδια ώρα νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο ο 44χρονος από την Νορβηγία σκότωσε τον 32χρονο στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα ο δράστης της στυγερής δολοφονίας χτύπησε θανάσιμα τον Αστυνομικό με ένα μαχαίρι τύπου «push dagger».