Μετά την εντός έδρας τριάρα από την Μπόρνμουθ, τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και την ισοπαλία κόντρα στη Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναγκάστηκε σε μια ακόμα βαθμολογική απώλεια που την άφησε στην 8η θέση της Premier League, οκτώ βαθμούς – με ματς περισσότερο – από την τετράδα.

Τα Σφυριά του βασικού και αναντικατάστατου Ντίνου Μαυροπάνου έμειναν ζωντανά στο παιχνίδι και όταν βρήκαν την ευκαιρία «κατάπιαν» τη Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο με τα γκολ των Μπόουεν και Κούντους (2-0), πατώντας με τη μεγάλη νίκη στην πρώτη εξάδα.

Οι φιλοξενούμενοι, που είχαν πολλές απουσίες ξανά, απορρόφησαν τον αρχικό ενθουσιασμό της Γουέστ Χαμ και σταδιακά πήραν τις πρωτοβουλίες στο παιχνίδι. Δυσκολεύονταν πάντως να διασπάσουν το χαμηλό μπλοκ των Λονδρέζων και να φτιάξουν καλές στιγμές. Τη μεγαλύτερή τους στιγμή τη σπατάλησε ο Γκαρνάτσο.

Στο 35′ ο νεαρός Αργεντινός έφυγε στον κενό χώρο μετά την ωραία κάθετη του Άντονι αλλά δεν κατάφερε από θέση τετ α τετ να πλασάρει σωστά τον Αρεολά. Ο Γάλλος κίπερ φώναξε ξανά «παρών» και πέντε λεπτά μετά στο σουτ του Μεϊνού.

Στο δεύτερο μέρος η Γουέστ Χαμ ανέβηκε και πίεσε περισσότερο τους Κόκκινους Διαβόλους, με τον Ονάνα στο 56′ να βγάζει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μπόουεν. Ο Άγγλος όμως πήρε την εκδίκησή του στο 72′, αφού με τη… δεύτερη μετά τη μαγική μπαλιά του Πακετά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Η Γιουνάιτεντ έδειξε να… διαλύεται μετά το γκολ και η Γουέστ Χαμ το εκμεταλλεύτηκε πλήρως, με τον Κούντους στο 78′ να εκτελεί άψογα για το 2-0 μετά το λάθος του Μεϊνού και να διαμορφώνει το τελικό – απογοητευτικό για τη Γιουνάιτεντ – σκορ.

Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Ζούμα, Τσουφάλ, Μαυροπάνος, Έμερσον, Γουόρντ-Πράους, Πακετά, Κούντους (90’+3′ Τζόνσον), Άλβαρες, Σούτσεκ, Μπόουεν (87′ Φορνάλς)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονάνα, Σο, Γουάν-Μπισάκα, Έβανς, Καμπουαλά (84′ Ρεγκιλόν), Μπρούνο Φερνάντες, Γκαρνάτσο (85′ Έρικσεν), Άντονι (73′ Πελίστρι), Μεϊνού, ΜακΤόμινεϊ, Χόιλουντ (57′ Ράσφορντ)