Η κακοκαιρία που πλήττει από χθες το απόγευμα (20/12) το μεγαλύτερο μέρος της χώρας δημιούργησε προβλήματα σε δρόμους του Παλαιού Φαλήρου.

Προβλήματα προκλήθηκαν στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος της Οδού Αγία Αλεξάνδρου, στο Παλαιό Φάληρο, όπου λόγω συσσώρευσης υδάτων η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το ύψος του νερού φτάνει μέχρι τις πόρτες των αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα στη δεξιά λωρίδα να μπορούν να κινηθούν μόνο τα ψηλά οχήματα. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί ιδιαίτερα στο ρεύμα προς τον Πειραιά.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ ένα βαρομετρικό χαμηλό προκάλεσε την πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, με χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, τους κεραυνούς και τις χαλαζοπτώσεις.

Συγκεκριμένα από τα μεσάνυχτα μέχρι και νωρίς το πρωί σήμερα τα φαινόμενα πλήττουν τη νότια Κρήτη και πιθανώς τη νότια Πελοπόννησο.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και οι ανατολικές Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Σε ότι αφορά την Αττική βροχές και καταιγίδες αναμένονται έως το απόγευμα της Πέμπτης 21/12. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για σήμερα κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Τις προηγούμενες μέρες ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας έκανε μια ανάρτηση στο Facebook, που διαρκώς ανανεώνεται, με τα προγνωστικά δεδομένα που αφορούν τον καιρό των επόμενων ημερών, μέχρι και τη Δευτέρα των Χριστουγέννων 26/12, αλλά και την τάση του καιρού μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του τα καιρικά δεδομένα έχουν ως εξής:

Πέμπτη 21-12-2023

Βροχερός καιρός και καταιγίδες στο Αιγαίο
Βοριάδες μέχρι 5 μποφόρ
Μικρή πτώση θερμοκρασίας
Αθήνα : λίγες βροχές το πρωί

Παρασκευή 22-12-2023

Ήπιος καιρός με νοτιάδες και λίγες βροχές στα δυτικά και στο ανατολικό αιγαίο.
Αθήνα : λίγες νεφώσεις
Θεσσαλονίκη: γενικά αίθριος

Σάββατο-Κυριακή 23, 24-12-2023

Θερμοκρασία μέχρι 16-17 στα ηπειρωτικά και 19 στα Δωδεκάννησα.Νοτιάδες κυρίως.
Αρκετή ηλιοφάνεια.
Αθήνα : αίθριος
Θεσσαλονίκη: γενικά αίθριος

Δευτέρα-Χριστούγεννα
Θερμοκρασία μέχρι 16-17 στα ηπειρωτικά και 19 στα Δωδεκάννησα.Ισχυροί νοτιάδες στο Αιγαίο.
Λίγες βροχές στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο.
Αθήνα: αίθριος
Θεσσαλονίκη: γενικά αίθριος

Τάση για 26/12/2023-1/1/2024
Χωρίς καιρικές ακρότητες με πιθανότητα για σύντομη ψυχρή εισβολή χωρίς ιδιαίτερη ένταση.