Αστατος προβλέπεται να είναι ο καιρός από το μεσημέρι της Τετάρτης (20/12), με τις βροχές να ξεκινούν από το κεντρικό και νότιο Ιόνιο και να επεκτείνονται σταδιακά προς παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, στα παραθαλάσσια της Πελοποννήσου και αργότερα το βράδυ στην ανατολική Στερεά και στα νησιά του Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα είναι γενικά ήπια, ωστόσο αργά το βράδυ της Τετάρτης (20/12) έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (21-12-23)  θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις, παγετό νωρίς το πρωί στα βόρεια και ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα, θα φτάσει τους 14 βαθμούς, 14 στα κεντρικά, 16-17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, έως 20 βαθμούς στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις στα πελάγη 3-5, από το μεσημέρι και στη συνέχεια τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια αρχικά, σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με πιθανότητα από το μεσημέρι να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά, και το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης και στο Σαρωνικό καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-16 βαθμούς και οι άνεμοι ασθενείς, θα στραφούν σε νότιους 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετή λιακάδα, ενώ από το μεσημέρι και έπειτα αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-13 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις ασθενείς 2-3 μποφόρ.