Με τον Λοντίγκιν βασικό στο τέρμα, όπως αναμενόταν, ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στο Πανθεσσαλικό για να κυριαρχήσει και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, αλλά ο Βόλος του έβαλε δύσκολα σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, βραχυκυκλώνοντάς τον.

Από το πρώτο δεκαπεντάλεπτο και μετά άρχισαν οι «πράσινοι» να πατάνε περιοχή και να γίνονται επικίνδυνοι για την άμυνα του Βόλου. Στο 15ο λεπτό ο Μλαντένοβιτς έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με τον γκολκίπερ του Βόλου να απομακρύνει τη μπάλα.

Στο 26′ ήρθε η δεύτερη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη να βγαίνει στην κόντρα από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά με τον Μύγα ελάχιστα προ του Παλάσιος να διώχνει.

Στο 31ο λεπτό ο Αράο έστρωσε μέσα στην περιοχή στον Ιωαννίδη, το πλασέ του οποίου έφυγε πολύ ψηλά άουτ.

Ο Ιωαννίδης ήταν αυτός που έχασε και την τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους, λίγο πριν από το φινάλε, όταν έφυγε από τα αριστερά, έφτασε στο τέρμα του Βόλου, αλλά και πάλι το πλασέ έφυγε ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο μέρος το ερωτηματικό ήταν πως θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να βρει λύσεις στην πίεση ψηλά του Βόλου. Ο Μλαντένοβιτς έδωσε περισσότερες βοήθειες στην επίθεση, στον Ιωαννίδη, την ώρα που ο Βόλος διαμαρτυρήθηκε για την κόκκινη που χαρίστηκε, στο 48′, στον Μπερνάρ σε μαρκάρισμα που ο διαιτητής δεν του έδειξε ούτε κίτρινη, που θα ήταν η δεύτερη.

Στο 64′ το παιχνίδι άλλαξε με την είσοδο του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του, λύτρωσε τους φιλοξενούμενους σκοράροντας για το 1-0, μετά από ωραία ενέργεια του Ιωαννίδη.

Δύο λεπτά μετά, ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» το ματς μετά τη συνεργασία των δύο Βραζιλιάνων. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το φάουλ και ο Αράο με κεφαλιά έκανε το 0-2.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες μετά το κάζο στο Περιστέρι και ανέβηκε ξανά στην κορυφή, προσωρινά, περιμένοντας τα αυριανά παιχνίδια ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (68’ Κορνέτ), Άλχο, Τσοκάνης (63’ λ.τρ. Μεταξάς), Γκλάβτσιτς, Κόμπα (67’ Ντέλετιτς), Μύγας (68’ Κίτσος), Γκαρσία, Μωραΐτης (74’ Μπερτόλιο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (82’ Γέντβαϊ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (61’ Ζέκα), Βιλένα (82’ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Μπερνάρ (74’ Κλεϊνχέισλερ), Μαντσίνι (62’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης.