Ο αμερικανός ηθοποιός Jonathan Majors (Τζόναθαν Μέιτζορς) κρίθηκε εχθές ένοχος από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για βιαιοπραγία εναντίον της πρώην συντρόφου του, σύμφωνα με την ετυμηγορία εξαμελούς σώματος ενόρκων ύστερα από ακροαματική διαδικασία που διήρκησε δύο εβδομάδες.

Η υπόθεση αποτέλεσε τροχοπέδη στην καριέρα του, αφού μέχρι πρότινος ο Majors θεωρούνταν ένας από τους ανερχόμενους αστέρες των ταινιών με υπερήρωες της Marvel.

Η επίθεση στην πρώην του

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Majors επιτέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο στην τότε σύντροφό του, την Γκρέις Τζαμπάρι, αφήνοντάς την με ένα σπασμένο δάκτυλο, πρησμένο χέρι και ακουστικό τραύμα.

Η Τζαμπάρι κατέθεσε ότι δέχθηκε βίαιη επίθεση όταν άρπαξε το τηλέφωνο του Majors επειδή είδε μήνυμα από άλλη γυναίκα. Περιέγραψε επίσης τη «βίαιη συμπεριφορά» του και άλλα περιστατικά «έκρηξης θυμού».

Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Η συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου ηθοποιού αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της Γκρέις Τζαμπάρι, υποστηρίζοντας ότι εκείνη επιτέθηκε στον Jonathan Majors μέσα στο αυτοκίνητο και τον κατηγόρησε ψευδώς για βιαιοπραγία αφότου χώρισαν.

«Είστε εδώ για να τερματίσετε αυτόν τον εφιάλτη για τον Jonathan Majors», είπε η δικηγόρος Πρίγια Τσόντρι, χωρίς όμως να πείσει τους ενόρκους.

Ο ηθοποιός είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος της Τζαμπάρι, με αποτέλεσμα τη σύλληψή της τον Οκτώβριο. Ωστόσο, η εισαγγελία του Μανχάταν απέρριψε την υπόθεση.

Υπερ-ήρωας με αβέβαιο μέλλον

Ο Jonathan Majors πρωταγωνίστησε στην ταινία του 2019 «Ο τελευταίος μαύρος στο Σαν Φρανσίσκο» προτού γνωρίσει επιτυχία με τις ταινίες «Creed ΙΙΙ» και «Ant-Man και Wasp: Κβαντομανία».

Μετά τη σύλληψή του, τον εγκατέλειψε η εταιρεία που είχε αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις του, ενώ η Disney απέσυρε τη νέα του ταινία «Magazine Dreams» από το πρόγραμμα με τις προσεχείς κυκλοφορίες της.

Σύμφωνα με το Associated Press τα Marvel Studios και η εταιρεία Walt Disney διέκοψαν τις σχέσεις τους με τον ηθοποιό Jonathan Majors λίγο αφότου καταδικάστηκε για επίθεση και παρενόχληση της πρώην συντρόφου του.

Ο Majors πρόκειται να καταδικαστεί τον Φεβρουάριο και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους για την κατηγορία της επίθεσης τρίτου βαθμού.