Νέο ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε  το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να διακοπεί αγωγή με κατασταλτικά φάρμακα προκειμένου να εκτιμηθεί η νευρολογική του εικόνα στις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωφρενική κάθαρση. Έχει διακοπεί η αγωγή με κατασταλτικά φάρμακα προκειμένου να εκτιμηθεί η νευρολογική του εικόνα στις επόμενες ημέρες».

Ζήτησε πάλι να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων ο 18χρονος

Κατά πληροφορίες, ο 18χρονος που φέρεται να έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό και που έχει οδηγηθεί στη φυλακή, κατέθεσε και δεύτερο αίτημα για να ενταχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο αίτημα του 18χρονου είχε απορριφθεί, ενώ το δεύτερο έγινε για τη δεύτερη κατηγορία που αφορά αμιγώς στα επεισόδια, όχι τη δικογραφία της απόπειρας ανθρωποκτονίας του αστυνομικού.

Σημειώνεται ότι ακόμη τρία άτομα, που δεν ήταν στα επεισόδια, έχουν ζητήσει να ενταχθούν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Και τα τέσσερα αιτήματα εξετάζονται από τις αστυνομικές Αρχές.