Νέα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα της ΕΛΑΣ, αναφορικά με τα επεισόδια στου Ρέντη όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος Αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ οι Αρχές ταυτοποίησαν στον τόπο του εγκλήματος και το DNA του αδελφού του 18χρονου.

Παράλληλα, βρέθηκε και πυρίτιδα στον ανήλικο και αναμένεται, πλέον, η έκδοση εντάλματος για να προχωρήσει η διαδικασία σύλληψής του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ήδη από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν προκύψει κάποιες ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι κατόπιν εργαστηριακής ανάλυσης του εκτοξευτήρα της ναυτικής φωτοβολίδας η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε να βρει δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό πάνω σε αυτό ενός άλλου ατόμου.

Πρόκειται για άτομο νεαρής ηλικίας και βρισκόταν ανάμεσα στους 424 συλληφθέντες το βράδυ των επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 18χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Λίγο πριν την απολογία του είχε καταθέσει αίτημα για ένταξη στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, που όμως απορρίφθηκε από τις δικαστικές αρχές.

Άλλαξε υπερασπιστική γραμμή

Αρχικά στην προανακριτική ο 18χρονος είχε πει πως έριξε τη φωτοβολίδα, αλλά δεν στόχευσε τον αστυνομικό. Όπως έλεγε η φωτοβολίδα βρήκε στο οδόστρωμα ενώ στη συνέχεια είδε τον αστυνομικό γονατισμένο και δίπλα τους συναδέλφους του.

Ωστόσο, τώρα ο 18χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του απέσυρε την ομολογία του, αλλάζοντας υπεραστική γραμμή και δηλώνοντας πως έριξε τη φωτοβολίδα, αλλά δεν ξέρει εάν ήταν εκείνη που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό.

Παράλληλα, ο 18χρονος υποστήριξε πως υπήρξε και άλλο άτομο σε κοντινή απόσταση, πίσω από ένα αυτοκίνητο, το οποίο έριξε μία φωτοβολίδα προς την πλευρά του αστυνομικού.

Όπως είπε ο κατηγορούμενος, δεν μπορεί να τον περιγράψει, ενώ ζήτησε να ελεγχθεί εάν ο αστυνομικός χτυπήθηκε από τη δική του φωτοβολίδα.