Στη σύλληψη ενός ακόμα από τους δράστες που συμμετείχαν στην καταδίωξη και κατέληξε στο τροχαίο δυστύχημα με νεκρό τον 29χρονο αστυνομικό στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 17χρονο. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου δράστη καθώς και για την ταυτοποίηση του 4 μέλους της συμμορίας.

Η Ασφάλεια Πειραιά έχει σχηματίσει δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση για διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος του αστυνομικού.

Από το βράδυ της 17/12 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της 18/12 η συμμορία έκλεψε από Πέραμα και Νίκαια τέσσερα οχήματα.

Όσα έγιναν

Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς.

Επί της Λεωφόρου Αθηνών με κατεύθυνση τον Ασπρόπυργο, στο 14ο περίπου χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ο 20χρονος έχασε τον έλεγχο του κλεμμένου οχήματος και συγκρούστηκε με άλλο κλεμμένο όχημα, που οδηγούσε συνεργός του, με συνέπεια να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί, αφού προσέκρουσε στο διαχωριστικό στηθαίο, ενώ το άλλο όχημα με τον οδηγό διέφυγε.

Στη συνέχεια, μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που ακολουθούσε το όχημα, προσέκρουσε πάνω σε περιπολικό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας και τον βαρύ τραυματισμό του συνοδηγού. Παράλληλα, τραυματίσθηκε ελαφρά το πλήρωμα του περιπολικού και προκλήθηκαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα.

Οι τραυματίες αστυνομικοί διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο και παραγγέλθηκε η εξέτασή τους από Ιατροδικαστή, ενώ επίσης παραγγέλθηκε η νεκροψία – νεκροτομή του αστυνομικού που πέθανε.