Το γλέντι που σε λίγες μέρες θα έκαναν στην Πάτρα για την ονομαστική γιορτή του Χρήστου μετατράπηκε σε θρήνο, μετά τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού, που σκοτώθηκε χθες (18/12) κατά τη διάρκεια καταδίωξης στον Ασπρόπυργο. Ο νεαρός αστυνομικός υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός του, πριν πάει στα ΜΑΤ στην Πάτρα.

Σε σοβαρή κατάσταση με πολλαπλά κατάγματα και αιμάτωμα νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο 401 νοσοκομείο ο 33χρονος αστυνομικός, συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας.

Ο πατέρας του λυγίζει. «Δεν μπορώ να πω τίποτα τώρα, τι να πω για το παιδί μου. Θα μου το φέρετε πάλι. Πού θα βρω τρόπο να ζήσω. Ασχολήθηκαν (σ.σ. με την Aστυνομία), γιατί δεν υπήρχε δουλειά στην Πάτρα. Πήγε ο ένας, μετά ήρθε και ο άλλος. Καλύτερα να μου κόβονταν τα χέρια, να μην τον άφηνα να πάει. Αντίρρηση δεν είχα, φόβο είχα…» περιέγραψε μιλώντας στο Star.

Συνετριμμένη και η σύντροφός του δεν μπορεί να πιστέψει ότι από τη μία στιγμή στην άλλη ο αγαπημένος της δεν είναι πια στη ζωή. «Ήταν το καλύτερο παιδί ο Χρήστος, το καλύτερο… Μένω με την οικογένεια του αυτή τη στιγμή» δήλωσε.

Το χρονικό

Υπενθυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως, ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατέληξε στην εθνική οδό. Φτάνοντας στο ύψος του Ασπρόπυργου και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου, ο οδηγός του υπόπτου οχήματος πραγματοποίησε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα το προπορευόμενο περιπολικό να φρενάρει απότομα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας να μην προλάβει να κάνει το ίδιο και να πέσει πάνω του.

Οι δραματικές συνομιλίες στον ασύρματο

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1, ακούγονται οι δραματικές εκκλήσεις των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ που καλούσαν σε βοήθεια τους συναδέλφους τους αμέσως μετά το δυστύχημα.

Αφού ενημερώνουν για το περιστατικό ζητούν απεγνωσμένα ασθενοφόρα όπως επίσης και κλείσιμο της Εθνικής Οδού καθώς όπως ακούγονται να λένε «έχουμε συνάδελφο στο οδόστρωμα».

«Θέλουμε να έρθει το ασθενοφόρο από ρεύμα προς Αθήνα, μετά τη λίμνη Κουμουνδούρου, πάνω στη στροφή. Στην Αθηνών – Κορίνθου. Ο συνάδελφος έχει εκσφενδονίστει. Παράκληση σύντομα ένας σταθμός στο ανερχόμενο με ρεύμα για Αθήνα στην Αθήνα, στο ύψος που βρισκόμαστε. Υπάρχει συνάδελφος στο οδόστρωμα» ακούγεται να λέει ένας αστυνομικός.

Κάποιοι φαίνεται να έχουν διαπιστώσει ότι ο ένας από τους δύο αστυνομικούς έχει πεθάνει καθώς ακούγονται να λένε: «Πείτε μας ποιο νοσοκομείο εφημερεύει να μεταφέρουμε τουλάχιστον τον εν ζωή συνάδελφο να τον μεταφέρουμε άμεσα στο νοσοκομείο».