Απάντηση σε όσα του καταλόγισε ο Χάρης Δούκας, για την τροπολογία στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, με την οποία αλλάζει χέρια η εταιρεία του Δήμου Αθηναίων «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» και περνάει από τον Δήμο εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση, έδωσε μέσω ανάρτησης στο Χ ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ άλλων ο Χάρης Δούκας είπε: «Πρόκειται για μια καθεστωτική αντιμετώπιση της πρωτεύουσας της χώρας, που δεν πρέπει να περάσει. Πρόκειται για μια άκρως καθεστωτική αντίληψη, που δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της Κυβέρνησης. Είναι προφανές, επίσης, πως με την απόφαση αυτή επιχειρείται να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία και στα πεπραγμένα της».

Ο Κώστας Μπακογιάννης τονίζει ότι ο κ. Δούκας θα έπρεπε να γνωρίζει, καθώς έχει ενημερωθεί, ότι η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει καμία σχέση με το έργο της Πανεπιστημίου. Ανέφερε ότι είναι ευπρόσδεκτος ο όποιος έλεγχος και επισήμανε ότι θα περιμένει μια συγγνώμη, ακόμα και αν αυτή αργήσει να έρθει.