Για το μεταναστευτικό και το θόρυβο που δημιουργήθηκε από την διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μίλησε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Μέχρι το 2019 η χώρα μας ήταν ξέφραγο αμπέλι. Εφαρμόσαμε όμως μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική που είχε ως συνέπεια η χώρα μας να μην πλέον η κύρια πύλη εισόδου των μεταναστών στην Ευρώπη. Κατά συνέπεια το πρόβλημα αυτή τη στιγμή σε ότι αφορά το Μεταναστευτικό είναι η διαχείριση της νόμιμης μετανάστευσης» είπε.

«Σέβομαι και αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και νομίζω πως τα πράγματα θα ήταν ίσως διαφορετικά αν υπήρχε καλύτερη ενημέρωση για τον σκοπό της ρύθμισης αυτής. Υπήρξε πραγματιστής πρωθυπουργός, είμαι σίγουρος ότι θα αντιληφθεί. Δεν θα υπάρξει ρήγμα. Υπήρξε έλλειμμα ενημέρωσης, δεν θα υπάρξει πρόβλημα» είπε. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων δεν απάντησε στο ερώτημα αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, κατά την ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Αναφερόμενος στην υπερψήφιση του προϋπολογισμού για το 2024 χθες στη Βουλή, τόνισε ότι αντανακλά την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας καθώς ο προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης είναι υπερδιπλάσιος από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. «Για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια προβλέπονται αυξήσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους. Αυξήσεις όμως θα δουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι», υπογράμμισε ο Άκης Σκέρτσος.

«Η ακρίβεια είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια, αλλά η Κυβέρνηση της ΝΔ την αντιμετωπίζει με τον όσο δυνατόν καλύτερο τρόπο», είπε ο κ. Σκέρτσος και συμπλήρωσε ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς, όπως και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε μεγάλες εταιρίες για αισχροκέρδεια.