Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σήμερα στη λεωφόρο Ποσειδώνος και σε άλλους δρόμους των Νοτίων Προαστίων της Αττικής λόγω πραγματοποίησης ελεγχόμενης έκρηξης για την εξουδετέρωση πυρομαχικών παλαιού τύπου. Ρυθμίσεις θα γίνουν και στον Κηφισό λόγω έργων.

Ειδικότερα σε οδικά τμήματα της περιοχής των Δήμων Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  •  Σταδιακή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τις ώρες 11.00΄έως 13.00, στα κατωτέρω οδικά τμήματα:

– Λ. Ποσειδώνος, από τη διασταύρωση με τη Λ. Αλίμου έως το ύψος της Πλατείας Βεργωτή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
– Οδός Ευρυάλης,
– Οδός Θήτα, από τη συμβολή της με τον παράδρομο της Λ. Ποσειδώνος έως τη συμβολή της με την οδό Ελληνικού,
– Οδός Ιώτα,
– Οδός Ελληνικού, από τη συμβολής της με την οδό Θήτα έως τη συμβολή της με την οδό Ιώτα.

  • Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων έως σήμερα το μεσημέρι (13.00), στις κατωτέρω οδούς ως εξής:

– Οδός Ευρυάλης,
– Θήτα, από τη συμβολή με τον παράδρομο της Λ. Ποσειδώνος έως τη συμβολή με την οδό Ελληνικού,
– Ιώτα,
– Οδός Ελληνικού, από το ύψος της οδού Θήτα έως το ύψος της οδού Ιώτα.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να επιλέξουν ως εναλλακτικές διαδρομές την κίνησή τους μέσω της Λ. Βουλιαγμένης και/ή λοιπών δημοτικών οδών των Δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στον Κηφισό

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της λεωφόρου Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιάς λόγω εκτέλεσης έργων εφαρμόζονται από σήμερα έως και την Παρασκευή. Ειδικότερα σύμφωνα με την Τροχαία θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της Λ. Κηφισού, 250μ. προ του κλάδου εξόδου προς την οδ. Αγ. ‘Αννης και έως την έξοδο της, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, σήμερα και κατά τις ώρες 22.00΄ έως 06.00 της επομένης.

– Για την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών θα πραγματοποιηθεί ολικός αποκλεισμός του κλάδου εξόδου προς την Αγ. ‘Αννης για τα οχήματα, με εξαίρεση τα οχήματα του ΟΑΣΑ και των ΚΤΕΛ όπου θα διέρχονται κανονικά.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Α) Λ. Κηφισού (ρεύμα προς Πειραιά) – δεξιά κλάδος εξόδου προς ‘Αγιο Ι. Ρέντη – αριστερά Κ. Παλαιολόγου –  δεξιά Πάροδος 7η (Ι.Ν. Αγ Ι. Ρέντη) – αριστερά Μπιχάκη – δεξιά Αγ. Ι. Ρέντη – δεξιά διάβαση γραμμών ΟΣΕ – αριστερά Αγίας ‘Αννης – δεξιά ή αριστερά Στργ. Μακρυγιάννη.

Β) Λ. Κηφισού (ρεύμα προς Πειραιά) – δεξιά κλάδος εξόδου προς Πειραιώς – αριστερά αναστροφή προς Λαχαναγορά – ευθεία κλάδος εισόδου προς Λ. Κηφισού προς Λαμία – ευθεία Λ. Κηφισού προς Λαμία – δεξιά κλάδος εξόδου προς Αγίας ‘Αννης / Λεγάκη – αριστερά γέφυρα Αγίας ‘Αννης – ευθεία Στργ. Μακρυγιάννη.

Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση