Η νέα υπόθεση bullying που έρχεται από τον Βόλο με θύτη 10χρονο που έγδυνε έναν 7χρονο και έπαιζε στο σώμα του τρίλιζα, έρχεται να αναδείξει για ακόμα μια φορά τον ρόλο του οικογενειακού περιβάλλοντος. «Έχουν καταλήξει τα προαύλια να προαύλιο να είναι πιο επικίνδυνα από την Ομόνοια» λέει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή της η μητέρα του 7χρονου.

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης, μιλώντας στην εκπομπή του Mega, «MEGA Καλημέρα» αναφέρει: «Τα παιδιά σε αυτές της ηλικίες δεν έχουν αναπτυγμένη ενσυναίσθηση που σημαίνει ότι δεν μπορούν να μπουν στη θέση του άλλου παιδιού και να νιώσουν αυτό που νιώθει».

Τον σημαντικότερο ρόλο παίζει το οικογενειακό περιβάλλον, καθώς «εμπνέονται από την επιθετικότητα του περιβάλλοντός τους». «Ως οικογένεια, πολλά φαινόμενα που δημιουργούμε στο σπίτι, τα παιδιά τα αφουγκράζονται. (…) Πρέπει οι γονείς να μαθαίνουν στα παιδιά την αξία της ανοχής και αποδοχής» ανέφερε.

Σημαντικό ρόλο παίζει και το σχολείο, καθώς «εκεί που αποτυγχάνει το σπίτι, το δεύτερο σπίτι που είναι το σχολείο» θα πρέπει να παρεμβαίνει. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητριάδη, οι ψυχολόγοι θα πρέπει να μπουν στα σχολεία και να κάνουν μάθημα στα παιδιά. «Ο ψυχολόγος θα πιάσει τα 2 παιδιά και θα βοηθήσει ώστε να έχουμε μια διαφορετική διαχείριση από εδώ και στο εξής».

«Να καταγγέλλονται στην ΕΛ.ΑΣ»

«Πρέπει να μιλούν τα παιδιά όπως και οι γονείς», λέει μιλώντας στο MEGA, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου. «Δεν πρέπει αυτά τα περιστατικά να μένουν κάτω από το φως. Τουλάχιστον να καταγγέλλονται στην αστυνομία. Δεν είχε καταγγελθεί κάτι, ούτε από τον διευθυντή του σχολείου, ούτε από κάποιον καθηγητή» ανέφερε.

«Πρέπει να ενημερώνεται η διοίκηση του σχολείου και από κοινού το σχολείο με τους γονείς να ενημερώνουν την Αστυνομία και εμείς της αρμόδια εισαγγελία για να δούμε πώς μπορούμε να περιορίσουμε το συγκεκριμένο φαινόμενο. Σε αυτά τα περιστατικά η Αστυνομία είναι πολύ λίγα αυτά που μπορεί να κάνει. Γίνεται μια δικογραφία σε βάρος των γονέων του θύτη. Όταν μιλάμε για τόσο μικρά παιδιά, δεν μπορεί να λυθεί μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα, ωστόσο θα πρέπει να καταγγέλλεται. Οι ψυχολόγοι να κάνουν μάθημα στα παιδιά» επισήμανε

Πώς αποκαλύφθηκε το μαρτύριο

Το παιδί δεν μιλούσε, ντρεπόταν να αποκαλύψει την αλήθεια στους γονείς του, μέχρι που η μητέρα πήγε να του αλλάξει ρούχα για να πάνε στο πάρκο. «Ξαφνικά το παιδί έβαλε τα κλάματα και γενικά τις 15 δεκαπέντε ημέρες δεν ήθελε να σηκώνεται και να πηγαίνει στο σχολείο», είπε η μητέρα του μαθητή.

«Κατεβάζει το εσωρουχάκι του και βλέπω πίσω Χ-Χ-Χ και κάτι κύκλους, τρίλιζα. Γυρνάω και λέω στην γυναίκα μου, όπως είσαι τώρα σήκω και πάμε στην Αστυνομία, με το που ακούει το παιδί Αστυνομία έβαλε τα κλάματα. Καθόμαστε τον ηρεμούμε, κάθεται το παιδί και μας λέει, το παιδάκι αυτό μας το περιγράφει πως είναι το πρόσωπο του πως μοιάζει», είπε ο πατέρας του 7χρονου.

Χθες (12/12) το πρωί ο πατέρας επισκέφθηκε τη διεύθυνση του σχολείου, χωρίς, όπως λέει, να βρει καμία ανταπόκριση. «Μπαμπά, λέει, εγώ τον έδειξα, αλλά φοβάμαι, δεν του κάνουν τίποτα. Και τι γυρνάει και μου λέει η διευθύντρια, δεν το αφήνετε λέει να παρακολουθήσει μάθημα. Για το καλό του παιδιού λέει και εμείς να μην το τραβάμε πολύ» είπε. Οι γονείς αναμένεται να καταθέσουν μήνυση κατ΄ αγνώστων, ενώ ο 7χρονος θα εξετασθεί από παιδοψυχολόγο.