Σύντομο θα είναι όπως δείχνουν οι μετεωρολογικές προγνώσεις το κύμα αφρικανικής ζέστης, που έρχεται την Πέμπτη 14/12 από τις ακτές του Μαρόκου και θα ανεβάσει μέχρι και 10 βαθμούς τη θερμοκρασία, με τον καιρό να θυμίζει περισσότερο με άνοιξη.

Όμως, όπως λέει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, από το Σάββατο 16/12 θα «μυρίσει χειμώνας» ξανά σε πολλές περιοχές, κυρίως στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με τα δεδομένα να ξεκαθαρίζουν τις επόμενες δύο μέρες.

Συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter: «Παρά τις διαφορές των αριθμητικών μοντέλων για το ερχόμενο Σάββατο, θεωρείται σίγουρο ότι θα «μυρίσει» χειμώνας σε πολλές περιοχές, κυρίως στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Για τις περιοχές των φαινομένων η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διήμερο, οπότε και θα προσδιοριστεί καλύτερα η θέση του επιφανειακού χαμηλού στα νότια».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο

Σάββατο 16-12-2023

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται να σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια θαλάσσια 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Κυριακή 17-12-2023

Νεφώσεις στα κεντρικά ηπειρωτικά και στα νότια με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται να σημειωθούν στα κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια θαλάσσια 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ηπειρωτικά.