Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες και διόλου δεν θα θυμίζει χειμώνα. Ένα κύμα αφρικανικής ζέστης έρχεται από τις ακτές του Μαρόκου και θα φέρει την άνοιξη μέσα στον χειμώνα, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Το κύμα ζέστης θα κορυφωθεί την Πέμπτη 14/12 και ο υδράργυρος θα φτάσει και θα ξεπεράσει σε κάποιες περιοχές τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα – Πότε θα κάνει κρύο

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόβλεψη του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο οποίος κάνει λόγο για ανοιξιάτικο καιρό, με την εβδομάδα να θυμίζει Απρίλιο.

«Ξεκινάει μια θερμή αέρια μάζα από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και κατευθύνεται προς τα ανατολικά, όπου θα επηρεάσει και τη χώρα μας» και «θα σημειωθούν θερμοκρασίες ανοιξιάτικες». Οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένεται να καταγραφούν είναι 18-20 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, 20-22 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και 22-24 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει ξανά από το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου. «Δεν περιμένουμε ακραίο κρύο», ανέφερε ο μετεωρολόγος. Όσο για τον καιρό των εορτών ο κ. Μαρουσάκης είπε ότι «τα Χριστούγεννα θα είναι ήπιος, με θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου, ενώ ίσως σημειωθούν κάποιες βροχές εκείνο το διάστημα». Ο χειμώνας θα επιστρέψει, σύμφωνα με την πρόβλεψη, από Γενάρη, με «πιο κρύες καταστάσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά.