Δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για την πάταξη της βίας στα ελληνικά γήπεδα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων στον Ρέντη.

Ο κ.Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε η διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League χωρίς κόσμο για τους επόμενους δύο μήνες, μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου 2024.

Το μέτρο αυτό θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκών αγώνων των ελληνικών ομάδων.

Η πρώτη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί για τον ευρωπαϊκό αγώνα του Ολυμπιακού με την σερβική Μπάτσκα Τόπολα το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης (14/12, 22:00) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Χωρίς κόσμο θα διεξάγονται και τα παιχνίδια της Super League 2 εφόσον οι ομάδες ανήκουν σε ΠΑΕ που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία.

Μετά τις 12 Φεβρουαρίου τα παραπάνω μέτρα θα επανεξεταστούν και θα αποφασιστεί τυχόν παράτασή τους.

Σύμφωνα με τον κ.Μαρινάκη βασικές προϋποθέσεις μέχρι τότε θα είναι:

α) η εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στα πρότυπα της UEFA με ταυτόχρονη και απρόσκοπτη αξιοποίηση του υλικού από τις αστυνομικές Αρχές.

β) Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Επιπρόσθετα μέσα στο διάστημα των δύο αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.

Ακόμη, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.