Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα ο 18χρονος, που φέρεται να ομολόγησε ότι πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό., κατά την διάρκεια επεισοδίων την περασμένη Πέμπτη στου Ρέντη.

Ο νεαρός θα απολογηθεί την Πέμπτη στις 11:00.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει και το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της απόπειρα ανθρωποκτονίας που στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή μετά τη σύλληψη των αγνώστων ηθικών αυτουργών.

Δείτε εικόνες

Τι είπε ο 18χρονος στον δικηγόρο του

Ο Απόστολος Λύτρας ανέλαβε την υπεράσπιση του δράστη, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, ενώ αναμένονται εξελίξεις, καθώς φαίνεται πως στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται και άλλα άτομα.

Ο γνωστός δικηγόρος επισκέφθηκε το βράδυ της Κυριακής τον 18χρονο στη ΓΑΔΑ και είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση, κατά την οποία ο εντολέας του «ήταν σε κατάσταση σοκ», όπως είπε ο κ. Λύτρας

Ο νεαρός ρωτούσε συνέχεια για την υγεία του αστυνομικού και ισχυρίστηκε πως δεν έριξε μόνο αυτός φωτοβολίδα προς τον 31χρονο.

«Δικογραφία δεν έχω πάρει, οπότε είμαι σε δύσκολη θέση, δεν μπορώ να αναφερθώ σε πληροφορίες, αλλά γνωρίζω ότι έχει ομολογήσει», δήλωσε ο κ. Λύτρας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί.

Και πρόσθεσε:«Αυτό που είπε σε μένα είναι ότι δεν έριξα μόνο εγώ φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό. Έπεσαν δυο φωτοβολίδες. Δεν ξέρουμε αν ο αστυνομικός τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα που έριξε ο 18χρονος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 18χρονος δεν είναι οργανωμένος οπαδός και δεν έχει συλληφθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. «Βρέθηκε εκεί όπως βρέθηκαν κι άλλα πολλά άτομα, όσοι βρέθηκαν δεν είχαν εμπλοκή απλά επειδή βρέθηκαν εκεί», σημείωσε ο δικηγόρος.

«Ο 18χρονος είχε ξαναπάει σε αγώνα, αλλά δεν είχε ξαναβρεθεί σε επεισόδια, δεν έχει ποινικό παρελθόν», τόνισε ο συνήγορός του και συμπλήρωσε πως οι γονείς γνώριζαν μόνο ότι πάει στο γήπεδο.