Ποιος του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και πώς την έριξε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει πολύ σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό στην περιοχή του Ρέντη, περιέγραψε στους αστυνομικούς ο 18χρονος, που πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη (14/12).

Ο νεαρός έφτασε σήμερα (11/12) στα δικαστήρια του Πειραιά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Στην ομολογία του ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ένας μεγαλύτερος τού έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε πώς να το κάνει, ούτε πώς να την πετάξει.

«Μου είπε παρ’ την βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω και τράβα το σκοινί. Είδα κάποιες φωτοβολίδες να πετάγονται στον ουρανό αυτό ήθελα να κάνω κι εγώ να τη ρίξω ψηλά. Εγώ στόχευσα προς τα πάνω όταν έφυγε η φωτοβολίδα μου πήρε το χέρι προς τα κάτω. Είδα τη φωτοβολίδα να χτυπά μπροστά μου, προς τα κάτω και να πηγαίνει προς τον αστυνομικό. Όταν καρφώθηκε η φωτοβολίδα στα πόδια του αστυνομικού, τα έχασα δεν περίμενα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο» είπε σύμφωνα με το Mega.

Η κατάθεση της φίλης του

Η φίλη του 18χρονου, στο σπίτι της οποίας συνελήφθη, κατέθεσε και εκείνη πώς ο 18χρονος της ομολόγησε την πράξη του.

«Μου είπε ότι πετάχτηκε και άλλη μία φωτοβολιδα (μια δεύτερη) προς το μέρος του αστυνομικού και δεν ξέρει ποια από τις δύο τον χτύπησε. Μετά το συμβάν, πήγαμε σε μια εκκλησία να ανάψουμε ένα κερί και να προσευχηθούμε για να γίνει ο αστυνομικός καλά» είπε.

«Δεν ήταν τέτοιο άτομο – Έχω χάσει και ένα παιδί»

«Δεν ήταν τέτοιο παιδί να κάνει αυτά τα πράγματα. Είμαι με το ένα πόδι έξω από το νοσοκομείο αυτή την στιγμή. Έχω μείνει ξερή κάτω στο κρεβάτι. Έχω χάσει και ένα παιδί και τραβάω τώρα τα πάνδεινα του Χριστού» λέει στο Live News η μητέρα του 18χρονου.

Πριν από 11 χρόνια έχασε σε τροχαίο τον μεγάλο της γιο στα 21 του χρόνια. Γνωρίζει καλά, όπως λέει, τον πόνο που περνά η οικογένεια του αστυνομικού. «Δεν θέλω να πάθει τίποτα, έχω χάσει παιδί σου λέω, έχω χάσει και ξέρω την μάνα τι τραβάει τώρα, αυτή η μάνα. Ήμουνα τόσο χάλια, τόσο τέζα στο κρεβάτι. Δεν ξέρω, δεν ξέρω τίποτα άλλο, δεν ξέρω» λέει.

Απόστολος Λύτρας: Δεν μου έδωσε απάντηση γιατί πήγε στα επεισόδια

Στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο δικηγόρος του δράστη, Απόστολος Λύτρας. «Δεν μου έδωσε απάντηση για το γιατί πήγε στα επεισόδια. Η απάντηση ήταν «βγήκαν 100 άτομα, βγήκα και εγώ». Μου είπε πως δεν είχε σκοπό να κάνει τίποτα, είχε πάει με τα αδέλφια και τους φίλους του να δουν τον αγώνα. Βγήκε μόνο το συγκεκριμένο παιδί και όταν βγήκε κάποιος με full-face του έδωσε μία φωτοβολίδα. Δεν ήξερε να την ανοίξει και όταν την πέταξε είχε πρόθεση να την πετάξει ψηλά αλλά όταν το έκανε, άλλαξε πορεία. Η ίδια η αστυνομία αναφέρει πως η φωτοβολίδα έσκασε κάτω και μετά πήγε προς τον αστυνομικό», είπε αρχικά.

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεύτερον, και ο νεαρός και η αστυνομία λέει πως υπήρξε και μία δεύτερη φωτοβολίδα που πήγαινε προς τον αστυνομικό. Πρέπει να δούμε ποιοι είναι αυτοί που υποκινούν αυτά τα επεισόδια. Ο λόγος που έκανε αυτές τις πράξεις, όπως μου είπε, είναι πως δεν θέλει να έχει καμία επαφή με άλλους φιλάθλους. Μιλάμε για έναν 18χρονο που δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια και δεν έχει προσαχθεί ποτέ».