Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα ο 18χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι αυτός έριξε την ναυτική φωτοβολίδα από την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός στα επεισόδια στου Ρέντη.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία

O 18χρονος μετά τη σύλληψή του φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ένας μεγαλύτερος του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε πώς να το κάνει, ούτε πώς να την πετάξει.

Τι περιλαμβάνει το κατηγορητήριο

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει και το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της απόπειρα ανθρωποκτονίας που στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και θα προσωποιηθεί από τον ανακριτή μετά τη σύλληψη των αγνώστων ηθικών αυτουργών .

Συγκεκριμένα η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας.
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες.
    Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες.
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού.
  • Βιαιοπραγία από κοινού.
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού.
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες.

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του 18χρονου

Ο 18χρονος ανέφερε από την πρώτη στιγμή ότι είχε τραυματίσει αστυνομικό κι αυτό ήταν η κρίσιμη παράμετρος που οδήγησε τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Την εμπλοκή του 18χρονου στην επίθεση κατέδειξαν σε καταθέσεις τους τουλάχιστον άλλοι 4 – 5 χούλιγκαν που είχαν αντιληφθεί την δράση του ή είχαν ακούσει τις εκ των υστέρων αναφορές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την προσαγωγή των 424 ατόμων όσο και από την κατάθεση του 18χρονου που ομολόγησε και συνελήφθη,  η Αστυνομία έχει βάλει στο μικροσκόπιο των ερευνών 4 με 5 άτομα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες και εφόσον προσοποιηθούν οι κατηγορίες θα εκδοθούν και τα σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Μέτρα για την οπαδική βία

Στις 12:30, και συγκεκριμένα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την οπαδική βία.

Ήδη για το θέμα αυτό, πραγματοποιήθηκε ο Σάββατο, στο Μέγαρο Μαξίμου, έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη