Ηλιοφάνεια, αλλά και τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται το Σάββατο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου. Επιπλέον, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν μπόρες στις Σποράδες, στην Εύβοια στην ανατολική Αττική, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Επίσης, προς το απόγευμα και το βράδυ οι όποιες διάσπαρτες βροχές θα περιοριστούν στις Σποράδες, στην Εύβοια και στη βόρεια Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας η Κυριακή θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια. Τοπικές βροχές ίσως εκδηλωθούν στη νότια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

«Προς το βράδυ θα έχουμε αλλαγή του καιρού με αξιόλογες βροχές στα δυτικά, στα νοτιοανατολικά και στην Κρήτη», σημείωσε ο γνωστός μετεωρολόγος.

Κατά τον ίδιο, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6, τοπικά και 7, μποφόρ. Η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες δεν αποκλείεται να φτάσει τους 0 βαθμούς στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας. Το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 14 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Κρύο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Αττική θα έχει σύννεφα αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Στα βόρεια και ορεινά, αυτά δεν αποκλείεται να δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές ή και παροδικές χιονοπτώσεις. Μετά το μεσημέρι βροχές μικρής διάρκειας και έντασης ίσως επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές του νομού. Το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 8 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Λιακάδα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη και στη Κεντρική Μακεδονία και το βράδυ ξαστεριά. Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι στα 3 με 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 2 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο

  • Δεν προβλέπονται έντονα φαινόμενα.
  • Στα ανατολικά και νότια της χώρας προβλέπονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και μεμονωμένες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα.
  • Προβλέπεται ύφεση των φαινομένων από τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
  • Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα δυτικά.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο κεντρικό Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα νότια. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 03 έως 15 βαθμούς.
  • Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή

  • Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
  • Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη μετά το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα από το βράδυ.
  • Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από αργά το απόγευμα.
  • Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
  • Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 02 έως 14 και στη νησιωτική χώρα από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.