Ανατρέπονται τα δεδομένα όσον αφορά την υπόθεση κακοποίησης του 8χρονου χάσκι όλιβερ στην Αράχωβα.

«Μέχρι στιγμής το υλικό που έχει η αστυνομία στα χέρια της δεν δείχνουν άνθρωπο να κινείται γύρω από τον Όλιβερ πριν και μετά την κακοποίησή του» επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στο Mega.

Όπως λέει, αναμένονται και κάποιες ακόμα εξετάσεις αυτή την εβδομάδα, που θα φωτίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τον θάνατο του Όλιβερ.

Ερωτηθείσα για τη διχογνωμία μεταξύ των κτηνιάτρων, η κυρία Δημογλίδου ανέφερε ότι έχουν καταθέσει στις Αρχές τόσο η πρώτη ειδικός που εξέτασε τη σορό του χάσκι και διαπίστωσε βασανισμό όσο και οι άλλοι δύο που τον εξέτασαν σε δεύτερο χρόνο.

Επίθεση από αγέλη σκύλων δείχνουν τα στοιχεία

Οι αστυνομικοί εξέτασαν από την αρχή την υπόθεση του Όλιβερ, συγκεντρώνοντας μαρτυρίες και καταθέσεις τόσο από τον κηδεμόνα του ζώου, όσο και από άτομα που το έβλεπαν συχνά στους δρόμους της Αράχωβας.

Παράλληλα, αναζήτησαν πληροφορίες από τους γιατρούς που εξέτασαν το ζώο και οι οποίοι έκαναν αναφορά στα σημάδια κακοποίησης που είχε.

Επίσης είχαν στη διάθεσή τους τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκταφή του σκύλου και τις νέες καταθέσεις της κτηνιάτρου που εξέτασε πρώτη το άτυχο χάσκι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπόθεση κακοποίησης του Όλιβερ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος. Εκατοντάδες πολίτες και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν ζητώντας απόδοση δικαιοσύνης για την κακοποίηση του χάσκι.

Κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη για την κακοποίηση και τον θάνατο του σκύλου.