Ο Θοδωρής Αθερίδης συναντήθηκε με τον Κώστα Τσουρό κι είχαν μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα».

Στην αρχή ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε για τη θεατρική παράσταση «OK BOOMER». «Είναι η δεύτερη παράσταση που παίζω Δευτέρα και Τρίτη με την Φαίδρα Δρούκα και τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο. Boomer είναι κάποιος που έχει γεννηθεί από το 1945 μέχρι και το 1964. Εγώ δεν νιώθω boomer, νιώθω ότι είμαι millennial, ότι γεννήθηκα το 2000. Σε μία άλλη πλευρά της ζωής μου νιώθω διαφορετικά», απάντησε σχετικώς ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

«Δεν τσακώνομαι. Απορροφώ, δεν είμαι όστρακο, είμαι μαλάκιο και ρουφάω κραδασμούς και στην επαγγελματική και στην προσωπική μου ζωή. Όταν ένα πρόβλημα το βγάζεις στην πραγματική του διάσταση παύει να είναι ένα βουνό που πέφτει όλο πάνω σου», συνέχισε ο Θοδωρής Αθερίδης.

Μεταξύ άλλων ο αγαπημένος καλλιτέχνης μίλησε εκ νέου για τον εθισμό του στο αλκοόλ, τον οποίο και καταπολέμησε.

«Όταν μίλησα δεν το έκανα για να κάνω καλό στους άλλους, το έκανα για να δεσμευτώ. Ήταν στα τρία χρόνια που το είχα κόψει και λέω αν το πω τώρα και το μάθει όλος ο κόσμος ότι εγώ είμαι αλκοολικός, όταν θα μ’ έβλεπε με ένα ποτήρι, θα ντρεπόμουν. Μετά κατάλαβα ότι λειτούργησε με τον κόσμο λυτρωτικά. Έχω σταματήσει το αλκοόλ 24 χρόνια, ήταν 7 Σεπτεμβρίου του 1999, ήταν η μέρα του σεισμού. Το πρωί ξύπνησα κι είπα όχι άλλο αλκοόλ. Μετά έγινε σεισμός κι είπα για εμένα έγινε. Αν θέλεις να δεις σημάδια, τότε βλέπεις παντού», ομολόγησε.

Ερωτηθείς αν το αλκοόλ είχε επηρεάσει την καθημερινότητά του ή την λειτουργικότητά του επισήμανε: «Ήμουν πολύ κοινωνικός, ήμουν ένας γλύκας στη δουλειά μου, δεν ήταν εκεί το πρόβλημα. Κάποια στιγμή τρόμαξα και φοβήθηκα γιατί δεν κοιμόμουν καθόλου».

«Τον Ιεροκλή και τον Σταρόβα θα τους φωνάζω χοντρέ»

«Το political correct για εμένα είναι κάτι αναγκαίο που έπρεπε να συμβεί γιατί ο κόσμος είχε αποθρασυνθεί. Έχει έρθει όμως πολύ μασίφ, πολύ σκληρό, γιατί το να καις βιβλία δεν είναι political correct είναι τρέλα. To να χάνει μια δασκάλα την δουλειά της γιατί έδειξε τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου κι ήταν γυμνός επίσης είναι τρέλα.

Όταν κριτικάρεις τον Σαίξπηρ ότι ήταν σεξιστής έχει φτάσει σε επίπεδο τρέλας. Τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και τον Δημήτρη Σταρόβα τους φωνάζω ‘χοντρέ’, δεν θα κόψω αυτή τη λέξη για κανέναν, είναι όλη η τρυφερότητα που μου βγαίνει» ανέφερε επίσης σε άλλο σκέλος της συνέντευξης.

Και προσέθεσε: «Η γλώσσα δεν έχει καμιά επαφή με καμιά πραγματικότητα από αυτό που το political correct ορίζει. Η κόρη μου μού κάνει διορθώσεις, θέλει να δει τα κείμενα μου για να με σώσει. Ας πούμε δεν μπορείς να πεις τη λέξη ‘γριά’ και η μάνα τι είναι που είναι 92 ετών;

Η κόρη μου είναι από πάνω με το δάχτυλο, όλη αυτή η γενιά ‘είναι το δάχτυλο’. Ποτέ δεν ήμουν αιχμηρός με τον τρόπο του να προκαλώ, αλλά δεν μπορώ να ακολουθήσω και την υποκρισία. Η μάνα μου είναι γριά. Τολμάει να πει κανείς του Ξαρχάκου και του Γκάτσου την ‘χοντρομπαλού’ και να βγάλει το ‘χοντρό’ από το ‘μπαλού’; Καταστρέφεις όλη την ποίηση».

«Η κόρη μου δεν με εμπιστεύεται»

Μιλώντας τέλος για τον ρόλο του παππού ο Θοδωρής Αθερίδης ανέφερε ότι «για κάποιο λόγο ο εγγονός μου πιστεύει ότι τα μπορώ όλα. Στον μεγάλο μου έχω έρωτα αγιάτρευτο, στον μικρό περιμένω γιατί είναι μικρός. Δεν με εμπιστεύεται η Φωτεινή, γιατί δεν μπορώ να πω όχι στον Θοδωρή, αν ζητήσει δεύτερο παγωτό εγώ θα του πάρω και τρίτο».