Η έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την οπαδική βία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Τι εξετάζεται

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει κάθε τρόπο ώστε να καταφέρει να εξαλείψει τη βία στα γήπεδα, μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες επί τάπητος τέθηκε η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛΑΣ στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, όπως άλλωστε έχουν ζητήσει και οι αστυνομικοί.

Παράλληλα, εξετάζεται η διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Ακούγεται πολύ τολμηρό, αλλά κυβερνητικές πηγές δεν διαψεύδουν τίποτα λέγοντας πως οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα είναι αυστηρές καθώς «δεν πάει άλλο».

Τις προθέσεις της κυβέρνησης σκιαγράφησε ο εκπρόσωπός της Παύλος Μαρινάκης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον Σκάι. «Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια», διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, μέσω του Σκάι, και προανήγγειλε χαρακτηριστικά «την εφαρμογή αποφάσεων που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες», ενώ σημείωσε πως με τις νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα όσοι καταδικάζονται πλέον για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των Αδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, οι οποίοι εκαναν λόγο για αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντι στην οπαδική βία.

«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη με τον αστυνομικό. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του, προσεύχομαι γι΄αυτόν. Το παιδί αυτό θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να μπορέσει να καταφέρει. Αισθάνομαι θλίψη που ένας νέος συμπολίτης μας κατά την εργασία του βρέθηκε σε αυτό το φρικτό γεγονός. Έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα. Ο Μητσοτάκης είναι πολύ αποφασισμένος, η κοινωνία λέει δεν πάει άλλο», σημείωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι «δεν πρόκειται για οπαδούς, αλλά για εγκληματίες» και πρόσθεσε ότι «εκείνο που μπορώ να σας μεταφέρω, είναι, πραγματικά, την οργή του πρωθυπουργού για αυτήν την κατάσταση». Και, ζητώντας να δούμε τι θα προκύψει από την κυβερνητική σύσκεψη, τόνισε: «Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να πάμε ένα βήμα περισσότερο. Ό,τι έχουμε κάνει – που έχουμε κάνει πολλά και ορισμένα από αυτά έχουν αποδώσει – δεν είναι αρκετά».

Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια

Όσον αφορά στην υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη, ελεύθεροι αφέθηκαν οι 424 οπαδοί που προσήχθησαν το βράδυ της Πέμπτη, μετά τα επεισόδια στου Ρέντη, όμως οι έρευνες των Αρχών για να βρεθεί το άτομο που έκανε τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως έγινε γνωστό πάνω από 40 εξ αυτών είναι παλιοί γνώριμοι των αρχών από ανάλογα περιστατικά.

Κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν παραμένει σε καταστολή και διασωληνωμένος.

Οπως αναφέρεται: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».