Την βούληση της κυβέρνηση για λήψη μέτρων για την οπαδική βία, μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, εξέφρασε και ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Μαρινάκης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης στην οικογένεια του αστυνομικού που δίνει μάχη για τη ζωή του, μετά τα επεισόδια στου Ρέντη, λίγο πριν την έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία που θα πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου.  «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Από την πλευρά του ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ σημείωσε: «Είναι τραγικό αυτό που συνέβη με τον αστυνομικό. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του, προσεύχομαι γι΄αυτόν. Το παιδί αυτό θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να μπορέσει να καταφέρει. Αισθάνομαι θλίψη που ένας νέος συμπολίτης μας κατά την εργασία του βρέθηκε σε αυτό το φρικτό γεγονός. Έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα. Ο Μητσοτάκης είναι πολύ αποφασισμένος, η κοινωνία λέει δεν πάει άλλο»

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι εξαιτίας του γεγονότος αυτού «ο Μητσοτάκης είναι σκασμένος. Αισθάνεται το βάρος της ευθύνης της ζωής αυτού του παιδιού και των υπολοίπων αστυνομικών».

Τι είπε για βασικό μισθό

Αναφερόμενος στην αύξηση του βασικού μισθού, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Στον αλγόριθμο που καθορίζει την αύξηση του βασικού μισθού είναι ο πληθωρισμός και η ανάπτυξη. Η ιδέα της αύξησης του βασικού μισθού είναι να μπορεί η αύξηση να είναι στα πλαίσια των αντοχών της οικονομίας. Η απόφασή μας να ξεπαγώσουμε νωρίτερα τις τριετίες δικαιώθηκε από την ταχύτερη αποκλιμάκωση της ανεργίας. Απεδείχθη ότι όταν πήραμε αυτή την απόφαση ξέραμε τι κάναμε. Είμαι ευτυχής που είμαι ο υπουργός που ζει την ανεργία κάτω από το 10% και αυτός ο υπουργός που επί των ημερών του θα απολαύσουν οι υπάλληλοι πολύ μεγαλύτερους μισθούς».