Ο Ολυμπιακός με δύο πρόσωπα νίκησε την Μπάγερν Μονάχου 77-69 για την 13η αγωνιστική της Euroleague και ανέβηκε στο 7-6 στη βαθμολογία πριν υποδεχτεί τη Βαλένθια.

Οι Γερμανοί που έπαιξαν χωρίς τον Ιμπάκα και τον Μπολμάρο δεν είχαν την ποιότητα να κοιτάξουν στα μάτια τον Ολυμπιακό, που έκανε τρομερό ξεκίνημα, το οποίο του έδωσε το lead in για να φτάσει στη νίκη. Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και η αστοχία στα τρίποντα κράτησαν την Μπάγερν κοντά στο σκορ , όχι όμως σε σημείο να απειλήσουν τους «ερυθρόλευκους».

Σάρωσε με το τζάμπολ

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με απίστευτη ενέργεια και παρέσυρε σαν χείμαρρος την Μπάγερν Μονάχου μετατρέποντας το 0-2 σε 13-2 για να κλείσει την πρώτη περίοδο με το ευρύ 24-8. Η ευστοχία στα τρίποντα κάνει μεγάλη διαφορά για τις δύο ομάδες.

Εβγαλε… 21

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε με την ίδια φόρα και ανέβασε τη διαφορά ακόμα και στους 21 πόντους με το εντυπωσιακό 39-18. Ωστόσο στη συνέχεια η μεγάλη διαφορά οδήγησε σε χαλάρωση και η Μπάγερν με επιμέρους σκορ 2-11, έριξε τη διαφορά στους 12 στο ημίχρονο.

Μείωσε κι άλλο η Μπάγερν

Οι Γερμανοί βελτίωσαν σημαντικά την ευστοχία από το τρίποντο, όσο το ποσοστό που αρχικά ήταν πολύ ψηλό, έπεφτε, έκαναν ζημιά μέσα στη ρακέτα του Ολυμπιακού με τα επιθετικά ριμπάουντ και κατέβασαν τη διαφορά για πρώτη φορά σε μονοψήφια διαφορά (9π.)

Πάγωσε το ΣΕΦ με Παπανικολάου

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε σοβαρός και συγκεντρωμένος στην τελευταία περίοδο, ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 15 πόντους, αλλά έξι λεπτά πριν το τέλος έπεσε παγωμάρα στο ΣΕΦ, όταν ο Παπανικολάου έπεσε στο παρκέ από μια γονατιά που δέχτηκε στο ισχίο. Ο Κάπτεν πήγε κουτσαίνοντας στον πάγκο, καθώς πονούσε.

Οι Γερμανοί συνέχισαν να ψαλιδίζουν τη διαφορά, το πάλεψαν και έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από ένα αχρείαστο λάθος του Λαρεντζάκη, αλλά ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-8, 41-29, 54-44, 77-69

To «βάφτισμα» του Πετρούσεφ

Οι παίκτες του Ολυμπιακού βγήκαν στο παρκέ πριν το τζάμπολ με την Μπάγερν με το γνωστό τελετουργικό από τα αποδυτήρια και κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Φίλιπ Πετρούσεφ, που πήρε το βάφτισμα στο ΣΕΦ, αν και δεν έκανε ντεμπούτο.