Ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών θα βρεθεί σήμερα, πρωί Παρασκευής ο 71χρονος που ομολόγησε πως δολοφόνησε των 43χρνη σύντροφό του, στη Σαλαμίνα.

Η προσαγωγή του ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών στις 11:00 το πρωί  θα πραγματοποιηθεί χωρίς δικηγόρο υπεράσπισης και παραμένει  αδιευκρίνιστο μέχρι αυτήν την ώρα,  αν ο ίδιος δεν επιδίωξε τη νομική του εκπροσώπηση ή αν οι δικηγόροι στους οποίους τυχόν απευθύνθηκε απέρριψαν την πρότασή του  να τον υπερασπίσουν.

Μία ώρα αργότερα, στις 12:00 το μεσημέρι,  στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου στην Σαλαμίνα, θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία και η ταφή της αδικοχαμένης Γεωργίας.

Οι Αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν παρά το γεγονός ότι ο δράστης της  γυναικοκτονίας της 43χρονος γυναίκας, είχε κάνει μια σειρά κινήσεων για να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός τους από τις Αρχές.

Η καταδίκη για σωματική βλάβη σε βάρος συντρόφου του

Ετσι, εδώ και δέκα χρόνια, και ενώ είχε μηνυθεί και στη συνέχεια καταδικαστεί για σωματική βλάβη της τότε συντρόφου του, κατάφερε να μην συλληφθεί ποτέ και να μην εκτίσει την ποινή του καθώς  παραποίησε την αστυνομική του ταυτότητα στην οποία εμφανίζεται με πατρώνυμο και μητρώνυμο που δεν είναι το πραγματικό.

Συγκεκριμένα, ο 71χρονος , τ0 2013 είχε κακοποιήσει σωματικά την 51χρονη τότε σύντροφό του, στη Φιλαδέλφεια,  η οποία και απεύθύνθηκε στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση σε βάρος του.

Χρειάστηκαν έξι χρόνια μέχρι ο δράστης το 2019 να καταδικαστεί για σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή σε 1,5 χρόνο φυλάκισης.

Οταν κατατέθηκε η μήνυση σε βάρος του δεν εντοπίστηκε για να συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και ποτέ έκτοτε δεν λογοδότησε για την πράξη του αυτή καθώς διέφευγε με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Πώς συνδέθηκαν οι δύο υποθέσεις που οδήγησαν στη σύλληψη

Πως κατάφερε η Αστυνομία να συνδέσει τις δύο υποθέσεις; Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για την υπόθεση του 2013 η Αστυνομία δεν είχε λάβει αποτυπώματα του δράστη, αλλά κατάφερε να βρει την ταυτότητα που χρησιμοποιούσε εκείνη την περίοδο.

Στη συνέχεια υπήρξε σύγκριση των αποτυπωμάτων που έλαβαν για την υπόθεση δολοφονίας της συντρόφου του στη Σαλαμίνα με εκείνα της ταυτότητάς του και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε αλλάξει το πατρώνυμό του προκειμένου να αλλοιώνει τα ίχνη του.

Η ομολογία του

Κατά την ομολογία του στους αστυνομικούς ο άνδρας είχε παραδεχθεί ότι σκότωσε τη σύντροφό του. Μάλιστα, σε ερώτηση των αστυνομικών, γιατί το έκανε ανέφερε πως πήγε στο σπίτι την Παρασκευή και την βρήκε με κάποιον άλλον άνδρα, τρελάθηκε κι αποφάσισε να την σκοτώσει, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Mega.

Για την σκηνή του εγκλήματος 0 71χρονος υποστήριξε ότι περίμενε να φύγει πρώτα το παιδί και μετά πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα του. Ο άνδρας συνελήφθη αφού βρέθηκε το στίγμα του κινητού του το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί μέσω του παρόχου τηλεπικοινωνιών.