Βροχές προβλέπονται για αύριο Παρασκευή 8/12 καθώς πεδίο χαμηλών πιέσεων θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα της χώρας σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, βροχές αναμένονται στη Θράκη, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο ενώ πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων υπάρχει και για την Ανατολική Στερεά και την Κρήτη.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση που κατά τόπους θα φτάνει τους 5 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 7-8 μποφόρ.

Χάρτης 1. Ύψη βροχής που αναμένονται το πρωί (05:00-08:00) της Παρασκευής 08/12

Χάρτης 2. Ύψη βροχής που αναμένονται το μεσημέρι (11:00-14:00) της Παρασκευής 08/12

Καλλιάνος: Θα μυρίσει χειμώνας

Χειμώνας θα μυρίσει τις επόμενες μέρες σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και η πτώση της θερμοκρασίας.

Η ανάρτηση στο Facebook:

«Θα «μυρίσει» περισσότερο χειμώνας τις επόμενες ημέρες. Βίντεο με την εξέλιξη του καιρού έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Χειμωνιάτικο αναμένεται το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες κυρίως στο νοτιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο, τους ενισχυμένους βοριάδες από την Παρασκευή, τα χιόνια στα ορεινά (τοπικά και σε ημιορεινά) και την πτώση της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 10-14°C ως μέγιστες τιμές στα πεδινά ηπειρωτικά.

Δείτε τις λεπτομέρειες και τους χάρτες».

Ζιακοπούλου: Αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας

Χειμωνιάτικη ημέρα θα είναι η Παρασκευή με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα θα περάσει το Σαββατοκύριακο, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας την Κυριακή και περαιτέρω άνοδο τη νέα εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή στην Θράκη, την Χαλκιδική, σε ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Εύβοια περιμένουμε νεφώσεις με βροχές, και στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Τοπικές καταιγίδες θα σημειώνονται στο Αιγαίο και την Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια τους 10 βαθμούς, εως 12 με 15 στα υπόλοιπα.

Στην Αττική είναι πιθανές λίγες ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού, ίσως με λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι βόρειοι εως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 εως 13 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι εως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς.

Το Σάββατο θα περάσει με λίγες βροχές σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, νότιο Αιγαίο και Κρήτη και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι βοριάδες εως 7 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.