Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο Γιώργος Βαρεμένος, που είχε κρατήσει αποστάσεις από τη νέα ηγεσία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στη δήλωση αποχώρησης, ο Γιώργος Βαρεμένος ασκεί ευθεία κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο κατηγορεί ότι οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην «γκρίζα ζώνη όπου συναντώνται ο ευτελισμός και η αποσύνθεση, μέσα σε ένα κλίμα ιλαρότητας ανέμελου life style».

Η δήλωση του Γιώργου Βαρεμένου

«Ίσως τα πολλά λόγια να είναι περιττά όταν συμβαίνει αυτό που δεν μπορούσες να φανταστείς. Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την νέα ηγεσία του θα οδηγούνταν στην γκρίζα ζώνη όπου συναντώνται ο ευτελισμός και η αποσύνθεση, μέσα σε ένα κλίμα ιλαρότητας ανέμελου life style.»

Η αποχώρηση του Γιώργου Βαρεμένου έρχεται σε συνέχεια του μπαράζ αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και της διάσπασης που έγινε, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Λίγο νωρίτερα, ο Γιάννης Δραγασάκης ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζοντας πάντως ότι παραμένει μέλος του κόμματος.

Παραιτήθηκε από την ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

Νωρίτερα, την παραίτησή του από την Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του στη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου την οποία κοινοποιεί και στον Στέφανο Κασσελάκη «η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής».

Ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι «όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ» Διευκρινίζει πάντως ότι «παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».