Ο χρόνος είναι χρήμα. Ο Τζο και η Μαρία έχουν αρχίσει να το συνειδητοποιούν. Αν δεν πάρουν δραστικά μέτρα, αν δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν έγκαιρα το ποσό που χρειάζονται. Και έτσι, στο 6ο επεισόδιο του Βασίλη Κεκάτου, Milky Way,  αποφασίζουν να μπουν πιο δυναμικά στη μπίζνα της διακίνησης, διεκδικώντας το δικό τους πόστο, χωρίς κανέναν Μπασίλ πάνω από το κεφάλι τους. Αλλά, όπως λέει κι ο λαός, λογαριάζουνε χωρίς τον ξενοδόχο. Η Μαρία και ο Τζο είναι πολύ αθώοι για τέτοιου είδους παρτίδες.

Κάθε παιχνίδι έχει κανόνες, ακόμα και το πιο σκοτεινό. Και τους κανονες τους φτιάχνουν οι έχοντες τη δύναμη και το χρήμα. Αν δεν παίξεις με αυτούς, άρχισε να θεωρείς εαυτόν χαμένο ήδη από τον πρώτο γύρο. Η Μαρία κι ο Τζο δεν είναι οι μόνοι που άνοιξαν παρτίδες με τα λάθος άτομα σε παιχνίδια τους κανόνες των οποίων αγνοούν, κανόνες που δεν ξέρουν πώς να υπηρετήσουν. Ο Τάσος βρίσκεται κι αυτός σε δύσκολα νερά μετά τον τελευταίο αγώνα. Σε αντίθεση με τον Τζο και τη Μαρία, εκείνος βέβαια φαίνεται να το ξέρει. Κρύβεται. Αλλά ως πότε; Και μάλιστα χωρίς συμμάχους;

Ο Τάσος τρώει τα χαστούκια της απόρριψης το ένα μετά το άλλο, με αποκορύφωμα εκείνο που τρώει κυριολεκτικά και μεταφορικά από τον προπονητή του – την μόνη πατρική φιγούρα που είχε ποτέ. Απόρριψη τρώει και η Μύριαμ από την Ελένη, η οποία σε αυτό το επεισόδιο επιτέλους μιλά. Ανοίγει το στόμα της και δεν αραδιάζει συγκαταβατικές κουβέντες και προσευχές, αλλά όσα κρατά εδώ και καιρό βαθιά μέσα της. Εξηγεί στη Μύριαμ πως ό,τι συνέβη μεταξύ τους, συνέβη γιατί στην ίδια έχει λείψει η τρυφερότητα, η φροντίδα, το νοιάξιμο – άουτς! Η αλήθεια είναι ότι μάλλον δεν υπάρχει ανώδυνος τρόπος να πει κανείς πως δεν ενδιαφέρεται σε έναν ερωτευμένο άνθρωπο, αλλά η Ελένη προσπαθεί με όση ενέργεια της αφήνει το μεγάλο της πρότζεκτ που δεν είναι άλλο από το να καταφέρει να κρατήσει το γάμο της και τη σχέση της με τον Γιώργο ζωντανή.

Κι όσο η Ελένη παλεύει να ανανήψει την σχέση τους, που έχει πέσει σε χειμερία νάρκη, ο Γιώργος παλεύει με τη λογοτεχνία. Περνά τα διαλείμματα στη δουλειά πάνω από τα βιβλία του. Όμως, δεν λέει σε κανέναν και την αλήθεια, πως έχει επιστρέψει δηλαδή στα θρανία. Λες και το να έχεις όνειρα και στόχους  μετά από κάποια ηλικία είναι κολάσιμο παράπτωμα.

Υπάρχουν άραγε νύχτες που τα ουράνια σώματα παίρνουν θέσεις τέτοιες που ευνοούν ή ζημιώνουν τους τολμηρούς; Μια τέτοια νύχτα, οι πρωταγωνιστές του Milky Way θα έρθουν αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα αφόρητα σκληρή, όπου κάθε δράση γεννά αντίδραση και όχι πάντα ανάλογης  έντασης.

Ο Μπασίλ, η Αρχηγός και τα τσιράκια της εκδικούνται με ανάλγητη σφοδρότητα τη Μαρία και τον Τζο που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι. Η επίθεση αυτή κλέβει κάθε ελπίδα απ’ τη Μαρία που δεν έχει μάθει ακόμα πόσο σκληρός μπορεί να είναι ο κόσμος μαζί σου, αν αψηφήσεις τον νόμο του ισχυρού. Μάταια ο Τζο, που δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπος με σύγχρονους ζηλωτές της βίας, προσπαθεί να την πείσει να μην το βάλει κάτω.

Όσο η Μαρία κι ο Τζο δέχονται επίθεση, όχι πολύ μακριά από εκεί, η πόρτα στο τροχόσπιτο του Τάσου χτυπά. Είναι αργά. Ο Τάσος καταλαβαίνει ότι δεν είναι για καλό. Μετά από μια σύντομη και άνιση διαπραγμάτευση με προδιαγεγραμένο τέλος, ο Τάσος βλέπει το σπίτι του να γίνεται στάχτη. Λίγο ακόμα πιο πέρα, σε ένα σπίτι που φαινομενικά στέκεται ακόμα όρθιο, ξεσπά ένας καυγάς που κόχλαζε από καιρό. Ο Γιώργος κι η Ελένη συγκρούονται.

Μυστικά, ψέματα, ανομολόγητα όνειρα, φρούδες ελπίδες, φόβοι, υποχρεώσεις και απωθημένα πέφτουν όλα στο κουτσό τραπέζι της συζήτησής τους. Τόσο η Ελένη όσο κι ο Γιώργος είναι δυο άνθρωποι που λυγίζουν κάτω από το βάρος των έμφυλων προσδοκιών της κοινωνίας. Η Ελένη έχει κουραστεί να είναι η μάνα, η νοικοκυρά, η εργαζόμενη σύζυγος, που δεν ζητά, δεν έχει απαιτήσεις, παρά είναι εκεί για να προσφέρει άνευ όρων, χωρίς αντάλλαγμα.

Ο Γιώργος από την άλλη προσπαθεί να ξανανέβει στο βάθρο του άντρα κουβαλητή, να ξαναγίνει η άφθαρτη κι άοκνη κολώνα του σπιτιού, όπως ορίζει η κοινωνία. Κι όσο κανείς από τους δυο δεν μιλά, η μοναξιά κι οι απαιτήσεις τους καταπίνουν. Η σύγκρουση θα λήξει με μια βλαστήμια που βγαίνει από τα σφυγμένα από την ένταση χείλη της Ελένης σαν εκούσιο ανάθεμα προς κάθε θεσμό που θέλει να έχει λόγο στη δική της τη ζωή.

Τρομαγμένη, η Μαρία αποφασίζει να παραδώσει τα όπλα και να παραδοθεί άνευ όρων στη μοίρα της. Εκείνη κι ο Τάσος φτιάχνουν το σπίτι τους. Η Μαρία ξεκρεμά από τους τοίχους του παιδικού της δωματίου τις αφίσες της και μαζί με τα όνειρά της τα κλείνει σε ένα συρτάρι. Είναι όμως στ’ αλήθεια αυτή η μοίρα της; Όχι είναι απάντηση κι ο Τζο το ξέρει. Τη μοίρα μας τη φτιάχνουμε μόνοι μας και, αν είμαστε τυχεροί, τις στιγμές που χάνουμε την ελπίδα και το δρόμο μας, βάζουν ένα χεράκι βοηθείας οι άνθρωποί μας. Γίνονται η ασπίδα προστασίας μας. Έτσι, ο Τζο ζητά τη βοήθεια της Αθηνάς, της Κάτε, της Βίρνας και της Σίας. Οι πέντε τους καταστρώνουν ένα σχέδιο δύο φάσεων που πάει ανέλπιστα καλά.

«Όλοι χρειαζόμαστε κάποιον να μας προστατεύει», ακούγεται ο εσωτερικός μονόλογος της Μαρίας, καθώς σκλοράρει στο αγαπημένο της site αστρονομίας, και εκείνη ακριβώς τη στιγμή λαμβάνει μήνυμα από τον Τζο.  «Αν μπορούμε να ζήσουμε είναι επειδή υπάρχει κάτι που μας προστατεύει. Κι ας το ξεχνάμε τις περισσότερες φορές. Από πάνω μας υπάρχει η ατμόσφαιρα. Χωρίς αυτή, θα μας τρακάραν συνέχεια αστεροειδείς και άλλα σώματα, που πηγαίνουν σαν κωλοφτιαγμένα αμάξια κάγκουρα στο διάστημα. Θα έβρεχε ηλιακή και κοσμική ακτινοβολία. Αυτοί οι τρομακτικοί μωβ κεραυνοί που θα έκαιγαν τα πάντα».

Αυτοί οι τρομακτικοί μωβ κεραυνοί όμως δεν μπορούν να αγγίξουν τη Μαρία. Αυτή τη φορά φρόντισαν οι φίλες της κι ο Τζο γι’ αυτό. Και καθώς το καταιγιστικό 6o επεισόδιο του Milky Way οδεύει προς το τέλος του, η Μαρία βλέπει τις ελπίδες της να αναγεννόνται από τις στάχτες τους.