Βίντεο και φωτογραφίες έχουν ανέβει σήμερα στα social media που δείχνουν Παλαιστίνιους αιχμαλώτους, να βρίσκονται στα χέρια ισραηλινών στρατιωτών στην Τζαμπαλίγια και άλλες περιοχές της βόρειας Λωρίδας της Γάζας.

Οι αιχμάλωτοι φαίνεται να φορούν μόνο τα εσώρουχά τους, ενώ τα μάτια και τα χέρια τους είναι δεμένα. Σε άλλο βίντεο, αναφέρουν οι Times of Israel, μία ομάδα φαίνεται να μεταφέρεται στο πίσω μέρος ενός ισραηλινού στρατιωτικού οχήματος. Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για τρομοκράτες της Χαμάς ή απλούς πολίτες.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Νότια Γάζα, με τις χερσαίες δυνάμεις να βρίσκονται πλέον στο κέντρο της Χαν Γιούνις.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για σκληρές μάχες καθώς εκεί πιστεύεται ότι κρύβεται ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου, ενώ ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι ανακάλυψε μία από τις μεγαλύτερες αποθήκες όπλων της Χαμάς.

Την ίδια ώρα, απελπιστική είναι η κατάσταση των Παλαιστινίων αμάχων, που στοιβάζονται στο νότιο θύλακα. «Ζουν στην απόλυτη φρίκη», επισημαίνει ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και προειδοποιεί εναντίον της «πλήρους κατάρρευσης της δημόσιας τάξης».