Διαστάσεις έχει λάβει η υπόθεση κακοποίησης του χάσκι στην Αράχωβα. Όπως είπε στο Live News του Mega o Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και τα «ΝΕΑ», κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής, που ασχολείται με ανθρωποκτονίες, μέτεβη στην Αράχωβα προκειμένου να ερευνήσει διεξοδικά την υπόθεση κακοποίησης του χάσκι, που οδήγησε στον θάνατό του.

Υπενθυμίζουμε ότι η αρμόδια για την προστασία των ζώων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για τη σύλληψη του δράστη του βασανισμού του ζώου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει αποφασιστεί να βρεθεί το σημείο ταφής του χάσκι (σε μια χωματερή) προκειμένου να γίνει εκταφή και μεταφορά του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ώστε να γίνει ενδελεχής εξέταση του ζώου για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Οι Αρχές εκτιμούν πως ο σκύλος πιθανότατα γνώριζε τον δράστη (ή τους δράστες) αυτής της αποτρόπαιας πράξης, ώστε να τον ακολουθήσει. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι ενδεχομένως να καταστράφηκε υλικό από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε μαγαζί που γειτνίαζε με το σπίτι του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, καθώς μέσα σε 1-2 βράδια ξηλώθηκαν οι κάμερες.

Το πόρισμα των κτηνιάτρων

Όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος η κακοποίηση του σκύλου έχει εξελιχθεί σε μείζον θέμα για την περιοχή της Αράχωβας, με επιπτώσεις ακόμα και στον τουρισμό αφού υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση των κτηνιάτρων του Δημοσίου, υπάρχουν, όπως αναφέρει η Αστυνομία, στοιχεία στην υπόθεση που παραμένουν ασαφή: όπως υποστηρίζουν το σκυλί έχει ένα δάγκωμα από άλλο σκύλο στο αυτί του και δεν φαίνεται να υπάρχει -ανατομικά- κακοποίηση. Διευκρινίζουν ότι δεν μπορούν να ξέρουν αν υπάρχει κακοποίηση από ανθρώπινο χέρι, δεν το αποκλείουν ωστόσο. Από την άλλη πλευρά η εξέταση από ιδιώτη κτηνίατρο δείχνει κακοποίηση από άνθρωπο, με τον Νίκο Ευαγγελάτο να δείχνει και το σχετικό έγγραφο.

Από την εξέταση που έχει γίνει στις κάμερες προκύπτει μόνο η κίνηση του σκύλου και όχι η παρουσία κάποιου ανθρώπου.

Οργή στα social media

Δεν σταματούν να σχολιάζουν οι χρήστες του Χ την υπόθεση κακοποίησης του Όλιβερ, που τελικά πέθανε. Τα μηνύματα οργής είναι πολλά και αρκετοί αυτοί που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του ανθρώπου που έκανε κάτι τέτοιο σε ένα ζώο.