Σοκ έχει προκαλέσει η κακοποίηση ενός χάσκι στην Αράχωβα με τηn αρμόδια για την προστασία των ζώων αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα να παραγγέλνει κατεπείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

«Η ομερτά που επικρατεί είναι απίστευτη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας εγκληματίας κυκλοφορεί ανάμεσά τους και σφυρίζουν αδιάφορα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα», είπε στο MEGA η Μαρία Πουλτίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κατά της κακοποίησης ζώων.

Οι Αρχές εκτιμούν πως το χάσκι πιθανότατα γνώριζε τον/ους δράστη/ες αυτής της αποτρόπαιας πράξης, ώστε να τον/ους ακολουθήσει. Σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις ενδεχομένως να καταστράφηκε υλικό από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε μαγαζί που γειτνίαζε με το σπίτι του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, καθώς μέσα σε 1-2 βράδια ξηλώθηκαν οι κάμερες.

Ο δράστης της κακοποίησης του Όλιβερ αντιμετωπίζει ποινή 10 ετών και πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.

Το χρονικό της κακοποίησης

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής 3/12, όταν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, επέστρεψε στο σπίτι του και τον άφησε για λίγο να βγει έξω από την καλά προστατευμένη αυλή για να πάει βόλτα. Κι ενώ ο ιδιοκτήτης του περίμενε το σκυλί του να επιστρέψει, το χάσκι δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τρομερά ανήσυχη η οικογένεια βγήκε στους δρόμους να το αναζητήσει μέχρι τα ξημερώματα, ωστόσο δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

Τελικά το βράδυ της Δευτέρας ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη πως το ζώο εντοπίστηκε σχεδόν ημιλιπόθυμο και βαριά κακοποιημένο. Ο Όλιβερ έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε τα πλευρά του σπασμένα και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όλιβερ εντοπίστηκε με δεμένο το στόμα.