Συγγνώμη ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον από τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό. Παραδέχθηκε ότι «η κυβέρνησή του μπορεί να έκανε λάθη κατά τη διάρκεια της πανδημίας»,  αρνήθηκε όμως να σχολιάσει αν αυτές οι αποφάσεις οδήγησαν στην αύξηση του αριθμού των νεκρών.

«Μπορώ απλώς να πω πόσο… λυπάμαι για τον πόνο, την απώλεια και την ταλαιπωρία των θυμάτων της Covid», δήλωσε ο Τζόνσον, ο οποίος ήταν στην εξουσία μεταξύ 2019 και 2022. «Τόσοι πολλοί άνθρωποι υπέφεραν… Αναπόφευκτα κατά τη διάρκεια της προσπάθειας να χειριστούμε μια πολύ, πολύ δύσκολη πανδημία στην οποία έπρεπε να εξισορροπήσουμε τρομακτικές βλάβες μπορεί να κάναμε λάθη», πρόσθεσε.

Μεταξύ των πιο σοβαρών επικρίσεων που έχει δεχθεί ο Τζόνσον είναι ότι αποφάσισε με μεγάλη καθυστέρηση το πρώτο lockdown του Ηνωμένου Βασιλείου στις 23 Μαρτίου 2020.

Περισσότεροι από 50.000 θάνατοι που συνδέονται με την Covid καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος. Μέχρι σήμερα η πανδημία έχει σκοτώσει περισσότερους από 227.000 ανθρώπους στη Βρετανία και έχει μολύνει πολλά εκατομμύρια άλλους.