5 το πρωί: Η ομολογία της δολοφονίας στη Σαλαμίνα – Η επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου – Το «πράσινο φως» για τα F-35

Ομολόγησε τη δολοφονία της 43χρονης συντρόφου του στη Σαλαμίνα ο 71χρονος που συνελήφθη στο Κερατσίνι. Υπενθυμίζεται ότι μερικές ημέρες πριν από τη δολοφονία το θύμα τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία.

1

Η ομολογία της δολοφονίας στη Σαλαμίνα

  • Η ομολογία: Τη δολοφονία της 43χρονης συντρόφου του στη Σαλαμίνα ομολόγησε ο 71χρονος άνδρας μετά τη σύλληψή του στο Κερατσίνι. Ο βασικός ύποπτος είχε συλληφθεί νωρίτερα την Τρίτη, ύστερα από ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, κι αμέσως μετά μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά για ανάκριση.
  • Τα στοιχεία: Εκ των στοιχείων εκτιμάται πως το θύμα πυροβολήθηκε στη κοιλιά και στο στήθος. Στο σημείο του εγκλήματος οι Αρχές εντόπισαν δύο κάλυκες.  H 43χρονη είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον επί επτά χρόνια 71χρονο σύντροφό της, τον οποίο στις 2 Δεκεμβρίου είχε καταγγείλει στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας.
  • Το panic button: Μετά την καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το θύμα για την εφαρμογή του panic button, την οποία και εγκατέστησαν στο κινητό της προκειμένου να το ενεργοποιήσει σε περίπτωση που κινδυνεύει. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Αστυνομίας φαίνεται ότι η 43χρονη δεν έκανε ποτέ χρήση της εφαρμογής του panic button.
2

Η επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

  • Η επέτειος: 15 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο 15χρονος τότε Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε από ειδικό φρουρό στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια. Στην αυριανή 15η επέτειο δολοφονίας στην Αθήνα, στις 12:00 θα γίνει συγκέντρωση με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών.
  • Οι ρυθμίσεις: Ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει στις 9 το πρωί και ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση. Η Τροχαία θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην κυκλοφορία σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες, ενώ υπάρχει σύσταση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και την στάθμευση στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.
  • Τα μέτρα: Περίπου 4.000 αστυνομικοί από τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, θα βρίσκονται επί ποδός. Ελικόπτερο της αστυνομίας και drone θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, οι Ομάδες Δράση και Δίας, αλλά και οχήματα εκτόξευσης νερού. Φύλαξη θα υπάρχει σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυβερνητικά κτίρια, γραφεία κομμάτων, αλλά και σε αστυνομικές υπηρεσίες.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ο Ερντογάν, τα τρία αεροσκάφη και οι δύο λιμουζίνες

  • Απόβαση πλανητάρχη: Με τρία αεροπλάνα θα καταφθάσει αύριο Πέμπτη στην Αθήνα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο ένα θα βρίσκεται ο ίδιος, υπουργοί και δημοσιογράφοι, στο δεύτερο διάφορα μέλη της διπλωματικής αποστολής και στο τρίτο μόνο οι λιμουζίνες του!
  • Τα «beast» του Ερντογάν: Μιας και ο λόγος για τα πολυτελή οχήματα του Τούρκου προέδρου, αξίζει ν’ αναφερθεί πως πρόκειται για δύο Mercedes – Maybach S 600 Guard, εκ των συνολικά έξι που διαθέτει στον στόλο του και οι οποίες τον μεταφέρουν τόσο στις επισκέψεις του στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
  • Η ασπίδα του Τούρκου προέδρου: Πέραν της άνεσης, τα συγκεκριμένα οχήματα παρέχουν απόλυτη προστασία καθώς αντέχουν σε πυροβολισμούς, εκρήξεις, ακόμη και σε επίθεση με χημικά. Το αμάξωμά τους μάλιστα είναι κατασκευασμένο από ένα ειδικό κράμα τιτανίου, που προσφέρει την απαραίτητη θωράκιση, και οι πόρτες ενισχυμένες με επιπλέον ατσάλι πάχους 13 εκατοστών.
4

Το «Πράσινο φως» για τα F-35 στην Ελλάδα

  • Το πρώτο αεροσκάφος: Σύμφωνα με διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές παρά την καθυστέρηση και τα αιτήματα και άλλων χωρών να αποκτήσουν F-35, η Ελλάδα δεν έχασε τη σειρά της στη γραμμή παραγωγής. Εξακολουθεί να βρίσκεται στην 8η θέση και το πρώτο θα παραδοθεί, όπως προβλέπει η αρχική συμφωνία, το 2028.
  • Το Letter Of Agreement: Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αποστείλουν το Letter Of Agreement στη χώρα μας αφού δεν υπάρχει πλέον λόγος να περιμένουν πότε η Τουρκία θα άρει το βέτο για τη Σουηδία, όπως έκαναν μέχρι σήμερα, καθώς οι διαπραγματεύσεις αυτές φαίνεται να έχουν «παγώσει». Έτσι, οι διαπραγματεύσεις για την αγορά τους και το τι οπλισμό θα μεταφέρουν αρχίζουν σε λίγους μήνες.
  • Η εκπαίδευση: Μπορεί τα F-35 να παραληφθούν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το 2028, αλλά η εκπαίδευση των πιλότων και των τεχνικών θα αρχίσει σε μερικούς μήνες, με την υπογραφή του συμβολαίου. Η Πολεμική Αεροπορία θα ακολουθήσει το πρότυπο των Ισραηλινών όσον αφορά την εκπαίδευση καθώς θέλει να έχει πιλότους επιχειρησιακά έτοιμους ταυτόχρονα με την παραλαβή των αεροπλάνων.
5

Παγιδεύτηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην αρχή της διαβολοβδομάδας

  • «Πληγώθηκε» από τον Μούσα: Ο Ολυμπιακός ήταν εξόχως ανταγωνιστικός απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν έφτασε ως το τέλος της διαδρομής, πληρώνοντας ακριβά το τίμημα για την αστοχία στα τρίποντα (27%). Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 77-71 στο ΣΕΦ από την πρωτοπόρο της Euroleague, παρόλο που στο 35′ ήταν στο -1 και είχαν διαδοχικές ευκαιρίες για προσπέρασμα. Μεγάλη ζημιά στην άμυνα του πρωταθλητή Ελλάδας ο Μούσα με 23 πόντους από 5/7 τρίποντα.
  • Στο ίδιο έργο θεατής: Παρόλο που ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φύγει με το διπλό από την έδρα της Εφές, έχυσε ξανά την καρδάρα με το γάλα στο φινάλε. Οι «πράσινοι» υπέπεσαν σε 16 λάθη κι έχασαν 19 αμυντικά ριμπάουντ, με συνέπεια να επιτρέψουν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις σε μια άστοχη αντίπαλο που τους άρπαξε τη νίκη μέσα από τα χέρια φτάνοντας στο 71-68. Ο Μήτογλου βρήκε σίδερο στο τρίποντο της παράτασης από το φτερό, αλλά δεν ήταν αυτό που επέδρασε αρνητικά στο τελικό αποτέλεσμα.
  • Μεγάλες νίκες για Παρτίζαν και Μπάγερν: Στα υπόλοιπα ματς της βραδιάς η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατάφερε να επιβληθεί 89-85 της Μονακό του… Σάσα Ομπράντοβιτς στο Βελιγράδι μετά από μάχη που διήρκησε 45 λεπτά, ενόσω η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έπαιρνε ένα πολύτιμο αποτέλεσμα στο Μόναχο χάρη στο 91-84 επί της Μιλάνο. Νωρίτερα η Άλμπα είχε κάμψει την αντίσταση της Ζάλγκιρις με 64-62 στο Βερολίνο.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr