Τη δολοφονία της 43χρονης συντρόφου του στη Σαλαμίνα ομολόγησε ο 71χρονος άνδρας μετά τη σύλληψή του στο Κερατσίνι.

Εκ των στοιχείων εκτιμάται πως το θύμα πυροβολήθηκε στη κοιλιά και στο στήθος. Στο σημείο του εγκλήματος οι Αρχές εντόπισαν δύο κάλυκες.

Ο βασικός ύποπτος είχε συλληφθεί νωρίτερα την Τρίτη, ύστερα από ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, κι αμέσως μετά μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά για ανάκριση.

Προκειμένου οι αστυνομικοί να φτάσουν στα ίχνη του, ακολούθησαν το στίγμα από το κινητό τηλέφωνό του. Ήταν αυτό που «πρόδωσε» τον δράστη. Οι αναλυτές της Ασφάλειας είχαν ήδη βρει τα σημεία που κινείτο οδηγώντας το όχημά του.

Με τη βοήθεια των σημάτων από τις κεραίες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τη διαδρομή του και να τον μπλοκάρουν λίγο πριν από τις 19:30.

Το panic button που ποτέ δεν πάτησε

H 43χρονη είχε πέσει θύμα ενδοικογενειακής βίας από τον επί επτά χρόνια 71χρονο σύντροφό της, τον οποίο στις 2 Δεκεμβρίου είχε καταγγείλει στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει ο 71χρονος είχε χτυπήσει τόσο την ίδια όσο και τον 15χρονο γιο, που είχε με τον προηγούμενο άντρα της. Μετά την κακοποίησή ο άνδρας είχε πάρει το αυτοκίνητό του θύματος και είχε εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί την ενημέρωσαν για την εφαρμογή του panic button, την οποία και εγκατέστησαν στο κινητό της προκειμένου να το ενεργοποιήσει σε περίπτωση που κινδυνεύει. Την συμβούλεψαν επίσης να φύγει από το σπίτι που έμενε με τον σύντροφό της και για το λόγο αυτό πήγε και έμεινε με τη μητέρα της στην περιοχή Αμπελάκια στη Σαλαμίνα.

Η Αστυνομία αναζήτησε τον δράστη στα πλαίσια του αυτοφώρου, χωρίς όμως να τον εντοπίσει πουθενά. Εκείνος όμως πήγε σήμερα στις έξι το πρωί στο σπίτι που ήταν η 43χρονη και την πυροβόλησε στην αυλή του σπιτιού με κυνηγετική καραμπίνα, κόβοντας το νήμα της ζωής της. Υπενθυμίζουμε ότι το θύμα έφερε δύο τραύματα, ένα στην κοιλιά και ένα στο στήθος.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Αστυνομίας φαίνεται ότι η 43χρονη δεν έκανε ποτέ χρήση της εφαρμογής του panik button.