Ο πόλεμος που διεξάγει το Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστεί έως ότου «όλοι οι στόχοι του επιτευχθούν», συγκεκριμένα η καταστροφή του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Δεν μπορούμε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους χωρίς να συνεχίσουμε τις χερσαίες επιχειρήσεις» οι οποίες «ήταν καίριες για τα επιτύχουμε τα μέχρι  τώρα αποτελέσματα», πρόσθεσε, κατά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την εκπνοή, το πρωί της Παρασκευής, της επταήμερης εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και την επανάληψη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, κυρίως βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι έπληξε περισσότερους από 400 στόχους της Χαμάς , συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 50 στην πόλη Χαν Γιουνίς και τις γύρω περιοχές στη νότια Γάζα.

Την ίδια ώρα η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ,υποστήριζαν ότι βομβάρδισαν το Τελ Αβίβ με μπαράζ πυραύλων.