Ελάχιστες ώρες από τον εφιάλτη στη Γερμανία, ο Ολυμπιακός παλεύει να ξεπεράσει το σοκ του 5-0 από τη Φράιμπουργκ. Λογικό είναι, υπό αυτές τις συνθήκες, το κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα να είναι πολύ βαρύ, όπως άλλωστε αποτυπώθηκε και στο ταξίδι της επιστροφής από τη Γερμανία στην Ελλάδα.

Ουδείς είχε διάθεση να ψελλίσει το παραμικρό και η αποστολή, που γύρισε λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετέβη απευθείας στον Ρέντη. Εκεί όλη η ομάδα κοιμήθηκε στους ξενώνες του προπονητικού κέντρου και στις 11 το πρωί έγινε η προγραμματισμένη προπόνηση για όσους αγωνίστηκαν ελάχιστα ή καθόλου.

Οι υπόλοιποι ακολούθησαν αποθεραπεία.

Στη διάρκεια του προγράμματος ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλησε να βγει μπροστά και, απευθυνόμενος τόσο στους ποδοσφαιριστές όσο και στους συνεργάτες του, ανέλαβε ξανά την ευθύνη για την ολική παράδοση επί γερμανικού εδάφους. Ζήτησε δε αντίδραση.

«Είναι δική μου η ευθύνη, εγώ φταίω για την ήττα. Τα κάναμε όλα λάθος. Ήταν μια κακή βραδιά για όλους μας, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός και πρόσθεσε: «Το είπα και το επαναλαμβάνω, είμαι ο πρώτος που ευθύνεται για όμτι συνέβη. Όμως, είμαστε Ολυμπιακός και πρέπει να αντιδράσουμε, να παλέψουμε και να πετύχουμε νίκες. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι εκτός έδρας με τον Βόλο και πρέπει να παρουσιαστούμε διαφορετικοί και να κερδίσουμε».