Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής σχετικά με την εξαίρεσή της από την Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα «κόκκινα» δάνεια, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για «λυσσώδη προσπάθεια» εξαίρεσής της.

«Πάλι κάτι θέλετε να κρύψετε, θέλετε όλα να τα διαχειρίζεστε και να τα φέρετε στα μέτρα σας», είπε τονίζοντας πως «ξέρω ότι ενοχλώ πολλές και ισχυρές εξουσίες αλλά το καραβάκι της Πλεύσης Ελευθερίας είναι ανθεκτικό και θα παραμείνει εδώ, όσο και να προσπαθείτε να το τορπιλίσετε, να πλέει προς την ελευθερία».

Οι αντιδράσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου συνεχίστηκαν και εκτός Ολομέλειας. Μάλιστα συναντώντας τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών του είπε: «Τους είπατε ότι έχετε την τακτική να τυλίγετε σε μια κόλλα χαρτί και να τους στέλνετε στο Επιστημονικό Συμβούλιο όσους αντιδρούν;».

«Όχι, με προλάβατε, μόλις το είπατε εσείς», της απάντησε εκείνος.

Πάντως η κυρία Κωνσταντοπούλου θέτει «μείζον θέμα εμπλοκής των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου σε αξιόποινες πράξεις» και προαναγγέλλει νομικές ενέργειες εκ μέρους της «για σειρά αξιοποίνων ενεργειών τους».