Αιχμηρός και στην ουσία αδειάζοντας τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ εμφανίστηκε στο podcast Political Currency ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν στον απόηχο της ακύρωσης της συνάντησης Σούνακ-Μητσοτάκη.

Με μία βαρυσήμαντη παρέμβαση ο Όσμπορν στην ουσία είπε ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί για μία συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα με την ελληνική κυβέρνηση, «ανεξάρτητα από το αν ο Σούνακ συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό ή όχι» .Όπως είπε, κατέστη σαφές από τις κινήσεις του Ρίσι Σούνακ ότι δεν θα τύχει στήριξης από τη συντηρητική κυβέρνηση.

«Αναζητούμε με την ελληνική κυβέρνηση για λογαριασμό του μουσείου μια ρύθμιση που θα επέτρεπε τα Γλυπτά να εκτεθούν στην Ελλάδα» είπε. Ανέφερε ότι είναι δύσκολο να πετύχουν κάτι τέτοιο, ότι υπάρχει πολλή ιστορία σε αυτή την υπόθεση, αλλά αξίζει να το επιδιώξει. Είμαστε στο 50-50, ανέφερε, γιατί υπάρχει λόγος που οι δύο πλευρές λογομαχούν για το πού θα καταλήξουν τα Γλυπτά.

«Δεν είναι ξεκάθαρο σε μένα γιατί ανέμενε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην κάνει αναφορά στα Ελγίνεια Μάρμαρα» τόνισε. Είπε ότι πολλοί συχνά θεωρούν ότι στην πολιτική όλα είναι μια συνωμοσία, ενώ κάποιες φορές η κυβέρνηση μπορεί απλά να τα θαλασσώσει.

Αν επρόκειτο απλά για αποτέλεσμα αψιθυμίας του Βρετανού πρωθυπουργού, ο Τζορτζ Όσμπορν εκτίμησε ότι ο λόγος δεν ήταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έθιγε το θέμα των Γλυπτών, αλλά μάλλον το ότι είχε συναντήσει τον κ. Στάρμερ μια μέρα νωρίτερα.

«Ποιος ακούστηκε σαν πρωθυπουργός; Ήταν ο Κιρ Στάρμερ, μιλώντας για τις συζητήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό, για σημαντικά διεθνή ζητήματα» είπε.