Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική του ρητορική κατά του Ισραήλ. Για άλλη μία φορά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Εθνοσυνέλευση, ο πρόεδρος της Τουρκίας βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στον Νετανιάχου χαρακτηρίζοντας τον ως «χασάπη της Γάζας».

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «Το όνομα του Νετανιάχου έχει ήδη μείνει στην ιστορία ως ο «χασάπης της Γάζας», σημειώνοντας ότι «βλέπουμε τις ανταλλαγές κρατουμένων και τις ανθρωπιστικές εντάσεις ως μια θετική εξέλιξη όσον αφορά την ανάσχεση της αιματοχυσίας.»

«Οι Ισραηλινοί διέπραξαν γενοκτονία»

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Ερντογάν ανέφερε: «Οι Ισραηλινοί διέπραξαν γενοκτονία εναντίον 2 εκατομμυρίων ανθρώπων, κόβοντας τους την τροφή, το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό και αφήνοντάς τους σε υπαίθριες φυλακές. Κατέστρεψαν τη Γάζα. Διέπραξαν κάθε είδους βαρβαρότητα. 16 χιλιάδες αδελφοί και αδελφές μας, πάνω από το 70% των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά, πέθαναν από την ισραηλινή επίθεση.

Περισσότεροι από 35 χιλιάδες αδελφοί μας τραυματίστηκαν. Τα δύο τρίτα των κτιρίων στη Γάζα καταστράφηκαν. Οι υποδομές εκπαίδευσης και υγείας κατέρρευσαν. Ο Νετανιάχου έχει ήδη γράψει το όνομά του στην ιστορία ως ο σφαγέας της Γάζας».

«Στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας από τη Γάζα»

«Αυτό το μαύρο στίγμα έχει κολλήσει και σε όσους υποστήριξαν τον Νετανιάχου. Αυτός ο ντροπιαστικός λεκές δεν θα σβηστεί από την ιστορία. Δεν θα ξεχάσουμε την αναισθησία των δυτικών χωρών, εκτός από μία ή δύο.

Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να τις καταστήσουμε υπόλογες. Το Ισραήλ θα λογοδοτήσει ενώπιον του νόμου. Στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας από τη Γάζα με όλα μας τα μέσα» πρόσθεσε.