Αν βρεθείτε κάποια στιγμή σε μια από τις αεροπορικές βάσεις της χώρας μας μην ξαφνιαστείτε εάν δείτε τις γυναίκες πιλότους μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας μας με τις αντί-G στολές τους. Δεν είναι πολλές, μόνον επτά, αλλά ετοιμάζονται να πετάξουν και άλλες. Οι δύο από αυτές, 25χρονες βρίσκονται στο πιλοτήριο των F-16, μία άλλη στο Σμήνος Μετεκπαίδευσης, μία στα Mirage 2000-5, άλλη στα μεταγωγικά C-27j, μία άλλη (η αρχαιότερη) στα Φάντομ και μια σμηναγός (Ι) στα Σούπερ Πούμα. Ήταν μέχρι πρότινος υπασπίστρια του Νίκου Χαρδαλιά (όταν ήταν υφυπουργός Άμυνας) και τώρα ξαναγύρισε στο ελικόπτερό της με αποστολές να σώζει ζωές αναφέρει ο Βηματοδότης.

Επτά κορίτσια πιλότοι μαχητικών με αρκετές ώρες πτήσης στο ενεργητικό τους, εξπέρ στις εναέριες μάχες και στις αναχαιτίσεις, δεν διαφέρουν καθόλου από τους άνδρες συναδέλφους τους. Αν και μικρές στην ηλικία και πιλοτάρουν ένα υπερσύγχρονο μαχητικό αξίας εκατομμυρίων ευρώ, καθόλου δεν πετούν στα σύννεφα, δεν έχουν αυτό που λέμε οίηση. Είναι προσγειωμένες, αφοσιωμένες στην αποστολή τους που δεν διαφέρει από αυτήν των ανδρών συναδέλφων τους. Άλλωστε η Πολεμική Αεροπορία δεν ξεχωρίζει τους άνδρες από τις γυναίκες.

Η υποσμηναγός των Mirage 2000-5 ίσως είναι η μόνη Ελληνίδα πιλότος μαχητικού που μετείχε σε αποστολή του εξωτερικού, όταν βρέθηκε στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα εντυπωσιάζοντας όσους μετείχαν στην άσκηση αυτήν σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βηματοδότη.