Η δεύτερη μεγάλη αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι γεγονός και σήμερα σφραγίζεται και τυπικά το νέο διαζύγιο. Η αποχώρηση των 6+6, ουσιαστικά ήταν αυτοεκπληρούμενη προφητεία για πολλούς. Αναμενόμενη για τους μυημένους από το απόγευμα της πρόσφατης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Οι οριστικές αποφάσεις ελήφθησαν χθες  αν και το πλαίσιο ετέθη την περασμένη Κυριακή στην πολύωρη διαδικτυακή συνεδρίαση της ομάδας.

Οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη και οι δυο μουσουλμάνοι βουλευτές, Χουσείν Ζαεϊμπεν και Φερχάτ Οζγκιουρ ανεξαρτητοποιούνται.

Προς την έξοδο είναι και η Σία Αναγνωστοπούλου και η Θεανώ Φωτίου, ενώ έως χθες αργά το βράδυ ήταν σε εξέλιξη συζήτηση και με άλλον βουλευτή περιφέρειας.

Οι αποχωρούντες και η νέα ΚΟ

Οι βουλευτές που θα αποχωρήσουν μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλωτο και την Πέτη Πέρκα θα συγκροτήσουν νέα ΚΟ.

Η κίνηση θα γίνει πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όπου από τα 40 μέλη θα απουσιάζουν τα 17, δηλαδή εννέα της «Ομπρέλας» και οκτώ των 6+6.

Ήδη χθες αποχώρησαν 90 μέλη από τον Τομέα Δικαιωμάτων και περίπου 40 περιφερειακά στελέχη, αλλά και μέλη από οργανώσεις του εξωτερικού όπως ο καθηγητής του Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου  στην Οξφόρδη Αντώνης Τζανακόπουλος. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα εκπλαγεί καθώς το ανέμενε και το ενδιαφέρον είναι πως θα αντιδράσει από εδώ και πέρα καθώς αν και θα ζητηθούν πίσω οι έδρες δεν θα δοθούν από τους αποχωρούντες.