Υπάρχει ένας υπουργός, γράφει η στήλη, στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα που είναι διαφορετικούς από τους άλλους. Για να ακριβολογώ διαφορετικός από όλους τους έως τώρα πολιτικούς που γνωρίσαμε. Πρόκειται για τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος προτού να γίνει υπουργός ήταν δημοφιλής δήμαρχος Τρικάλων. Και σε τι διαφέρει, πιθανόν να μου πείτε από τους άλλους υπουργούς;

Αυτό που όντως κάνει τον υπουργό ξεχωριστό είναι ότι στο γραφείο του σε περίοπτη θέσει έχει ένα αμερικανικής κατασκευής jukebox που παίζει όμως μουσικά και τραγούδια δημιουργών από τα Τρίκαλα (πατρίδα του υπουργού). Θα πρέπει να ξέρετε ότι το jukebox είναι μια ημιαυτόματη συσκευή αναπαραγωγής μουσικής που λειτουργεί με κέρματα. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση λειτουργεί με… τάλιρα. Τι είδους τάλιρα; Δραχμές! Ο υπουργός διαθέτει δραχμές και μάλιστα τα παλιά τάλιρα και ακούει συχνά το jukebox. Αλλά μόνον, όπως είπαμε, τραγουδιστές και δημιουργούς από τα Τρίκαλα, όπως οι Τσιτσάνης, Βίρβος, Καλδάρας, Μητροπάνος, Μαργαρίτης και άλλοι.

Το Jukebox το οποίο ο ίδιος το έκανε να είναι λειτουργικό βρίσκεται στο γραφείο του. Έξω από αυτό στον έκτο όροφο του μεγάρου, έχει παρκαρισμένο ένα… ποδήλατο. Όταν ρωτήσει κάποιος τον υπουργό, τι το θέλει το ποδήλατο, απαντά αφοπλιστικά «για να μετακινούμαι με αυτό». Γιατί όμως παρκαρισμένο έξω από το υπουργικό γραφείο; Προφανώς για να μην του κλέψουν. Του έχει βάλει και κλειδαριά. Και όλα αυτά τη στιγμή που το συγκεκριμένο υπουργείο τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά. Ακόμα και τα ασανσέρ για να λειτουργήσουν χρειάζονται κωδικούς.