5 το πρωί: Η ανατροπή του ΠαΣοΚ – Η επέτειος 50 χρόνων του Πολυτεχνείου – Ο Χριστουγεννιάτικος μποναμάς

Τη δεύτερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ «πήρε» χθες το ΠαΣοΚ σε δημοσκόπηση της Opinion Poll μετά από αρκετά χρόνια, με το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προμηνύεται δυσοίωνο. Σήμερα, η χώρα γιορτάζει 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

1

Δεύτερο κόμμα το ΠαΣοΚ σε νέα δημοσκόπηση

  • Η ανατροπή: Μεταβολή του πολιτικού σκηνικού κατέγραψε δημοσκόπηση της Opinion Poll, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετείται στη τρίτη θέση και το ΠαΣοΚ να επανέρχεται μετά από δώδεκα χρόνια στη δεύτερη.
  • Τα ποσοστά: Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου το ΠαΣοΚ βρέθηκε στη δεύτερη θέση με ποσοστό 12,9%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί τρίτο κόμμα με 11,9%. Ωστόσο, μεγάλη παραμένει η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία, που βρίσκεται στην πρώτη θέση με διαφορά 18,2 ποσοστιαίων μονάδων.
  • Δεν «πιστεύουν» στον Στέφανο: Ένα σημαντικό εύρημα αποτελεί και η δυσπιστία που εκφράζουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, με το 50% να θεωρεί πως το κόμμα με επικεφαλής τον ίδιο θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις. Μάλιστα, στην ερώτηση εάν «θα ψηφίζατε ένα κόμμα με καθαρό αριστερό προσανατολισμό που θα δημιουργούνταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;» από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του κόμματος που απάντησαν, ένα 27% είπε «ναι» και ένα ίδιο ποσοστό (27%) απάντησε «μάλλον ναι».
2

Ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον 17χρονο

  • Με όρους: Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο αστυνομικός που έπειτα από καταδίωξη πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο στη Βοιωτία τα ξημερώματα της Κυριακής. Στον αρχιφύλακα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
  • Τι υποστήριξε: Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ επιμένει ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε. Συγκεκριμένα, στο απολογητικό του υπόμνημα 20 σελίδων ο αρχιφύλακας υποστήριξε ότι δεν διέκρινε την ηλικία και τη σωματική διάπλαση του οδηγού του ύποπτου οχήματος, ενώ ισχυρίστηκε ότι το νεαρό αγόρι απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο του με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει.
  • Τα μοιραία λάθη: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός δεν τήρησε σχεδόν κανέναν από τους κανόνες εμπλοκής. Ειδικότερα, δεν στάθηκε σε απόσταση ασφαλείας από το όχημα με παρατεταμένο το όπλο του ζητώντας από τους επιβαίνοντες να βγουν από το όχημα, επιχείρησε ν’ ανοίξει την πόρτα, κάτι που δεν προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο και είχε το δάχτυλο του δεξιού χεριού του στη σκανδάλη, ενώ κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στο μέρος πίσω απ’ αυτήν.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς από τη Κυβέρνηση

  • Τι ανακοινώθηκε: Έκτακτες ενισχύσεις, με τη μορφή επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, συνολικού ύψους 352 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν λίγο πριν τα Χριστούγεννα σε ευάλωτους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, όπως ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.
  • Οι «τυχεροί»: Την έκτακτη ενίσχυση θα πάρουν όσοι λαμβάνουν το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ, τα άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν επιδόματα, όσοι λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά και οι δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα.
  • Τα ποσά: Ο μποναμάς θα δοθεί συνολικά σε 2,3 εκατ. πολίτες με τα ποσά να ποικίλουν ανά κατηγορία. 800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα λάβουν επιπλέον μιάμιση δόση. 210.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος.225.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑΜΕΑ θα λάβουν 200 ευρώ. 1,055 εκατ. συνταξιούχοι θα λάβουν 150 ευρώ.
4

50 χρόνια Πολυτεχνείο

  • Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την εμπλοκή περισσότερων από 5.000 αστυνομικών θα ολοκληρωθεί ο τριήμερος εορτασμός για τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Όπως κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, για την ομαλή διεξαγωγή της οποίας έχουν προβλεφθεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.
  • Όλα όσα πρέπει να ξέρετε: Μέσω από την ενότητα «50 χρόνια Πολυτεχνείο» που δημιούργησε το Βήμα αποκλειστικά για την περίσταση έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε κάθε λεπτομέρεια που αφορά την επέτειο. Ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα γεγονότα που δεν πρέπει να σβήσουν ποτέ από τη μνήμη των δημοκρατικών πολιτών.
  • Μαρτυρίες που ανατριχιάζουν: Επειδή η ιστορία του Πολυτεχνείου δεν είναι μονάχα η στιγμή που το τανκ γκρέμισε την πύλη, μέσω από το podcast του Βήματος με την Κατερίνα Μπακογιάννη έχετε τη δυνατότητα να μεταφερθείτε στην εποχή και να καταλάβετε τι απραγματικά συνέβη τις τρεις ημέρες και τις δύο νύχτες. Ανήμερα της επετείου δημοσιεύεται το τέταρτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς Πολυτεχνείο – Η εξέγερση που συγκλόνισε την Ελλάδα.
5

Αλύγιστος ο Ολυμπιακός

  • Έκανε το 2/2: Το φινάλε της νέας διαβολοβδομάδας στην Euroleague βρήκε τον πρωταθλητή Ελλάδας με θετικό ρεκόρ. Το 88-83 επί του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ ήταν η δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία παρά τις σοβαρές απουσίες (Γκος, Μιλουτίνοφ, ΜακΚίσικ) έδειξε χαρακτήρα για ακόμη μια φορά, πανηγυρίζοντας μια πολύ χρήσιμη εντός έδρας νίκη.
  • Ρεκόρ από Πίτερς – Φαλ: Κορυφαίοι της βραδιάς για τον Ολυμπιακό ήταν ο Αμερικάνος φόργουορντ και ο Γάλλος σέντερ. Ο πρώτος τελείωσε το παιχνίδι με 28 πόντους, που αποτελούν ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση, τη στιγμή που ο δεύτερος μάζευε 14 ριμπάουντ – τα περισσότερα που είχε ποτέ σε αγώνα της Euroleague.
  • Στα υπόλοιπα ματς: Την αήττητη πορεία της στη διοργάνωση συνέχισε η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης που δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στη Μονακό (91-73). Αντίστοιχα άνετη ήταν και η επικράτηση της Αρμάνι Μιλάνο επί της Εφές (92-76). Αντιθέτως στο ουδέτερο Βελιγράδι έγινε ντέρμπι με τη Μακάμπι να λυγίζει με 78-73 τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr